Chargecase: kluis om je iPhone mee op te laden in een café

De Chargecase is een grote kast met verschillende kluisjes, waarin je een iPhone beveiligd kunt laten opladen. Hierdoor kun je hem in een café aan de lader hangen en weglopen.

ChargeCaseHet Nederlandse bedrijf Chargecase levert aan bedrijven kasten met kluizen, waarin je een smartphone kunt hangen om op te laden. In iedere kluis hangen verschillende oplaadkabels voor mobiele telefoons, waaronder de iPhone. Op deze manier probeert Chargecase het mogelijk te maken om je iPhone op te laden wanneer je op stap bent, zonder dat je bang hoeft te zijn hem onbewaakt achter te laten.

Iedere Chargecase-kluis is beveiligd met een elektronisch slot. Nadat je de iPhone in de kluis hebt gelegd bedenk je een 4-cijferige code, die je later moet invoeren om hem weer open te maken. Voert iemand drie keer de verkeerde code in, dan moet je naar de eigenaar van het pand gaan om hem open te maken met behulp van een speciale master-code.

Op het moment is de Chargecase alleen nog maar beschikbaar op vier locaties: Hommerson Casino en Area Assurantien in Zaandam en Coffeeshop Headlines en Meram Restaurant in Amsterdam. Horeca-gelegenheden die ook zijn geïnteresseerd kunnen een Chargecase kopen voor een paar honderd euro. Het bedrijf richt zich eerst op de verkoop in Nederland, maar is volgens Z24 van plan om zich later te richten op Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en wellicht Dubai.

De initiatiefnemers werken op het moment ook aan een iPhone-app, waarmee je de dichtstbijzijnde locatie met een Chargecase kunt vinden. Vervolgens kun je hier naartoe om je iPhone aan de lader te hangen en ondertussen wat te drinken.

Hoewel de Chargecase op het moment nog niet in veel cafe’s te vinden is, lijkt het idee interessant. Het is een kwestie van afwachten hoeveel bedrijven een Chargecase zullen aanschaffen.

Via Z24.nl.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2012, 17:45
Categorie Accessoires
Onderwerpen horeca, opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.