Google Street View krijgt 30 Nederlandse steden erbij

Google Street View heeft in Nederland flinke uitbreiding gekregen. Meer dan 30 Nederlandse steden zijn aan Google Street View toegevoegd, zodat ook Almere, Tilburg, Arnhem en Den Haag nu op de kaart staan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

almere google street viewNavigeren met Google Street View leek tot nu toe een onmogelijke opgave in Nederland. Er waren immers maar een paar steden in beeld gebracht: alleen inwoners van Amsterdam, Groningen en Rotterdam konden hun eigen huis op de foto zien staan. Vanaf vandaag is de dekking behoorlijk uitgebreid, zoals je op het kaartje hieronder kunt zien. Ruim dertig steden zijn nu in 360 graden-foto’s vastgelegd, waaronder steden als Almere (zie foto).

Grote steden zoals Den Haag, Tilburg, Leeuwarden, Haarlem en Utrecht staan nu ook op de foto. De dekking lijkt misschien wat tegen te vallen (alleen de Randstad en Noord-Nederland?) maar er wordt toch een behoorlijk deel van Nederland op hoofdlijnen afgedekt, tot en met Arnhem. Het aantal kilometers van Google Street View is in Nederland gegroeid van 4.041 naar ruim 35.000 kilometer. Amsterdam en Utrecht bleken het lastigst vast te leggen, vanwege veel eenrichtingsverkeer en veel fietsers.

google street view

Andere gebieden waren moeilijk toegankelijk met de auto, maar daar heeft Google iets op gevonden: de Street View Trike. Hiermee konden het Binnenhof en Kinderdijk worden vastgelegd. De Efteling werd eveneens gefotografeerd, maar dat materiaal is nog niet in Google Street View te vinden. Google organiseerde deze zomer een wedstrijd waarmee je mocht kiezen welke locaties Google zou moeten vastleggen in Nederland. Kinderdijk en het Binnenhof waren de keuze van het publiek.

Vanuit de iPhone-applicatie Google Maps kun je niet alleen de kaartweergave raadplegen, maar je kunt ook meteen melden wanneer er ongeschikt materiaal te zien is. Net als op eerdere 360 graden-foto’s zijn de gezichten van mensen onherkenbaar gemaakt.

Via: Bright

Toevoeging voor onhandige mensen: Google Maps is een applicatie die standaard op je iPhone zit, het heeft dus geen zin om in de App Store te gaan kijken. Ook is het zo, dat de genoemde steden nog niet 100% in kaart zijn gebracht. Het kan dus best zo zijn dat jouw straat en voetgangersgebieden in het centrum van jouw stad, er niet op staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2013, 13:40
Categorie iOS
Onderwerpen google, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.