Launchcode-header

LaunchCode: open app-shortcuts door te tekenen

Met LaunchCode kun je apps openen door tekeningen te maken op je scherm. Maak een hartje voor Apple Maps, of open de top gratis apps in de App Store met de letter A.

Launchcode-header

Apps openen doen we al jaren, maar veel applicaties op je iPhone gebruik je alleen voor bepaalde functies. LaunchCode is meer dan een simpele app-widget voor in je Berichtencentrum, dankzij een originele functie waarmee je acties uitvoert door op het scherm te tekenen.


Op het eerste gezicht is LaunchCode niet veel meer dan de zoveelste Berichtencentrum-widget waarmee je snel apps kunt openen. Kijk echter verder en je komt erachter dat de app zelf ook een leuke functie vervult. In een grijs vlak kun je tekeningen maken die specifieke onderdelen van apps openen. Teken bijvoorbeeld de letter M om je moeder te bellen of een hartje om naar huis te navigeren via Apple Maps.

Bekijk ook

Launcher-widget voor iOS 8 terug in de App Store

De iOS 8-widget Launcher is terug in de App Store. Apple keurde de app in september 2014 af, maar de regels zijn inmiddels versoepeld.

Launchcode Launchcode

Een LaunchCode-hartje voor Apple Maps

In de LaunchCode-app kun je twee soorten commando’s instellen. De App Shortcuts verschijnen in het berichtencentrum; je opent ze vanuit de app met een tekening. De Go Shortcuts zijn specifieke acties zoals hierboven beschreven staan. Launchcode ondersteunt een hele waslijst aan populaire iOS-apps, zoals 1Password, Camera+, Evernote, Facebook en Dropbox.

Het design van de Launchcode-app zal geen schoonheidsprijs winnen, maar is snel en functioneel genoeg. Ook gebruikt de app nog wat oude app-iconen.

LaunchCode gratis uitproberen

De gratis versie van LaunchCode zit vol met reclames maar is een handige manier om te kijken of de app iets voor je is. Als je meer dan vijf shortcuts wilt toevoegen en je van de reclames af wilt kun je de volledige versie van LaunchCode voor 3,99 euro aanschaffen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 november 2015 om 11:20
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.