Coolest Cooler koelbox op Kickstarter

Populaire Kickstarter-koelbox in problemen

De Coolest Cooler koelbox is ernstig vertraagd. Daardoor moet het bedrijf nu koelboxen verkopen via Amazon, terwijl Kickstarter-klanten nog zitten te wachten.

De Coolest Cooler was een van de populairste Kickstarter-projecten in de geschiedenis: ruim 13 miljoen dollar werd er vorig jaar ingezameld voor deze koelbox met smartphonelader, Bluetooth-speaker, blender en ingebouwd lampje. Maar 13 miljoen bleek niet genoeg om de productie op gang te brengen. De bedenkers van de koelbox zijn nu zodanig in problemen geraakt dat ze de reeds geproduceerde koelboxen op Amazon gaan verkopen. Mensen die de koelbox via Kickstarter hadden gesteund zijn boos, want zij hadden de belofte gekregen dat ze de eerste exemplaren zouden krijgen.

Coolest Cooler koelbox op Kickstarter

De Coolest Cooler was in 2014 een hit op Kickstarter. Alleen de Pebble haalde met 20 miljoen dollar meer geld op met een campagne. Volgens directeur Ryan Grepper zijn er stakingen bij het bedrijf waar de motor voor de blender wordt gemaakt. Daardoor kan Coolest Cooler niet leveren aan de kopers. Het bedrijf zoekt nu een andere fabrikant voor de blendermotor. maar is daar nog niet in geslaagd. De Coolest Cooler zou eigenlijk in februari 2015 al worden verstuurd aan de kopers, nu wordt een datum van april 2016 genoemd.

Een deel van de Kickstarter-kopers heeft afgelopen zomer al een koelbox ontvangen, maar er zitten nog 60.000 kopers te wachten op hun bestelling. Dat de Coolest Cooler nu voor 499 dollar op Amazon te koop staat, zet kwaad bloed bij de klanten die hun koelbox nog niet hebben ontvangen. Volgens Grepper is het een noodzaak om zijn bedrijf draaiend te kunnen houden.

Coolest Cooler koelbox usb-aansluiting

De Kickstarter-deelnemers zitten nu met een dilemma: geld terugvragen en snel via Amazon kopen, of het bedrijf blijven steunen en wachten tot de beloofde bestelling uiteindelijk toch komt. De 1-sterrenreviews op Amazon maken in ieder geval duidelijk dat deze campagne niet de geschiedenis ingaat als de Coolest Kickstarter-campagne ooit.

coolest-koelbox-3

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2015, 9:33
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, koelkast

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.