Google Play Music en All Access-streaming binnen paar weken op iOS

Google Play Music en Google Play Music All Access komen binnen een paar weken ook op iOS. In Nederland en België zal er niet dire
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

google music aankondigingGoogle gaat binnen een paar weken de dienst Google Play Music ook op iOS aanbieden. Bovendien komt de streamingdienst All Access beschikbaar op iOS. Dat heeft Google-topman Sundar Pichai bekendgemaakt tijdens een inverview op de D11-conferentie. Pichai leidt sinds kort het Android-team binnen Google. Google Play Music is een concurrent voor de iTunes Store, maar is nog niet in Nederland beschikbaar. In België is Google Play Music sinds april wel beschikbaar.


Google kondigde tijdens de conferentie Google I/O de dienst All Access aan. Het houdt in dat je muziek kunt ontdekken en afspelen op je mobiele apparaat. Daarnaast is het mogelijk om een eigen ‘radiostation’ te maken, waar je je favoriete muziek afspeelt. Het gaat hier om onbeperkte afspeellijsten met nummers die voldoen aan jouw smaak. Google beweert dat ze precies weten welke muziek jij wilt luisteren. Je kunt muzieknummers die je hebt geüpload naar de opslagruimte van Google ook gebruiken in Google Play Music All Access.

Momenteel hebben we er in Nederland nog niets aan. Google Play Music All Access wordt eerst in de VS beschikbaar gesteld en kost $9,99 per maand. Je kunt 30 dagen proberen. Het kopen van losse muzieknummers via Google Play (de multimediawinkel van Google) is ook nog niet mogelijk in Nederland.

In een eerder artikel hebben we Google I/O 2013 samengevat in 20 punten, speciaal gericht op iOS-gebruikers. We gaan waarschijnlijk eerder iets merken van Google Play Game Services, een kloon van Game Center die ook in iOS-apps toegepast kan worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2013, 11:35
Categorie Apps
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.