iPod touch meer dan 100 miljoen keer verkocht

Apple heeft sinds 2007 meer dan 100 miljoen exemplaren van de iPod touch verkocht. Dit liet Apple weten aan Loop Insight-blogger Jim Dalrymple.

iPod touchApple heeft sinds de introductie van de eerste iPod touch in 2007 meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht. Dit heeft Apple laten weten aan blogger Jim Dalrymple. Het betreft de verkoopcijfers van alle iPod touch-modellen die over de jaren heen zijn verschenen. De onthulling komt na de introductie van een nieuwe budgetversie van de iPod touch vijfde generatie, die het moet doen zonder camera en met minder opslag.


Apple brengt niet vaak totaalaantallen zoals dit naar buiten. In juli 2012 viel er wel uit een Apple-aankondiging af te leiden dat er ongeveer 82 miljoen iPod touch-modellen verkocht waren. Dat lijkt een aannemelijk aantal, nu we weten dat de 100 miljoen inmiddels is gepaseerd. Toch zijn dit niet de enige Apple-verkoopcijfers die deze week naar buiten zijn gebracht: Tim Cook zei tijdens een interview nog dat de Apple TV in totaal 13 miljoen keer over de toonbank is gegaan.

Jim Dalrymple staat er om bekend nauwe banden met Apple te hebben. Vaak baseert hij zich op informatie waar hij verder niet over kan uitwijden, maar ditmaal kan de Apple-blogger veilig stellen dat hij dit verkoopaantal rechtstreeks van Apple heeft gehoord.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 mei 2013 om 16:32
Onderwerp
Categorie
iDevices
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.