Google past mobiele Gmail en zoekfunctie aan

Google heeft Gmail aangepast voor de iPhone met beter scrollen en een statische taakbalk. Ook is zoeken naar apps verbeterd.

gmail toolbariPhone-gebruikers die hun Gmail het liefst in de browser lezen, kunnen vanaf nu een iets gewijzigd uiterlijk in beeld krijgen. Google heeft de webweergave van Gmail geoptimaliseerd. Nieuw is dat de toolbar steeds onderin beeld zichtbaar is. Het werkt echter alleen wanneer je Engels als interfacetaal hebt ingesteld. Ook het scrollen door een pagina is verbeterd in Safari op de iPhone. De snelheid van het scrollen is afgestemd op de snelheid waarmee je over de pagina hebt geveegd met een swipe-beweging.

Met een snelle vingerbeweging blader je naar de onderkant van de pagina. Google heeft de afgelopen tijd verschillende wijzigingen in de weergave uitgeprobeerd. Dit wijzigingen zijn gedaan op basis van suggesties van gebruikers. Heb je zelf ideeën, dan kun je die kwijt in het forum van Google of met de hashtag #gmailmobile op Twitter.

Je kunt de wijzigingen zien door op een toestel met iOS 4 naar gmail.com te gaan en nog eens goed te checken of je taal op Engels is ingesteld. Zie je de wijzigingen nog steeds niet, dan raadt Google je aan om je cache leeg te gooien en de pagina nog eens te verversen.

Mobiele apps zoeken

Een andere verbetering die de afgelopen dagen werd uitgerold is een prominentere manier om naar iPhone-applicaties te zoeken. Sinds afgelopen juni blijkt het al mogelijk om via het Google-zoekvenster naar apps voor iPhone en Android te zoeken, maar als extraatje is er nu een extra tabblad ‘iPhone apps’ in de balk bovenin het scherm bijgekomen. Via de knop More krijg je de optie om naar iPhone-apps te zoeken ook in beeld.

google searchHelaas blijkt de nieuwe functie nog niet zo goed te werken: je krijgt geen suggesties voor apps in beeld. Ook hier blijkt het om een functie te gaan die voorlopig alleen beschikbaar lijkt voor mensen die Engels als interfacetaal voor Google hebben ingesteld. Google heeft er op het Google Mobile Blog nog niets over gezegd, dus het kan gaan om een experimentele functie. Ook is de functie op de iPad nog niet zichtbaar.

Mocht je de optie nog niet zien en niet handig genoeg zijn om het zichtbaar te krijgen: geen nood, als het aanslaat rolt Google het vanzelf in andere landen uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2010, 12:43
Categorieën Apps, iOS
Onderwerpen e-mail, google, mobiel bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.