CDMA iPhone vanaf december leverbaar, 10 miljoen stuks gepland?

Pegatron Technology heeft 10.000 extra medewerkers aangenomen en staat op het punt om de CDMA iPhone te fabriceren, blijkt uit informatie van Digitimes.

verizon-iphoneDe aanwijzingen voor een CDMA iPhone worden steeds concreter. De Aziatische website Digitimes heeft informatie opgepikt bij Pegatron Technology, het bedrijf dat de nieuwe CDMA iPhone zal gaan maken. Dit bedrijf verwacht volgend jaar 10 miljoen iPhones te kunnen leveren en heeft de productie zelfs opgevoerd. Er zijn nieuwe machines geïnstalleerd en het bedrijf heeft 10.000 extra medewerkers aangetrokken om de iPhones te maken. De eerste toestellen zouden zelfs al in december geleverd gaan worden.

Vaak wordt gedacht dat een CDMA-versie van de iPhone alleen voor het Amerikaanse netwerk van Verizon (zie foto) bedoeld is, maar eerder bleek dat Apple ook in gesprek is met een operator in India, aldus de Wall Street Journal. In India hebben de bedrijven Reliance en Tata allebei een CDMA-netwerk operationeel. Tata zou al vier of vijf maanden in gesprek zijn met Apple. Volgens John Gruber, die doorgaans goed op de hoogte is van Apple’s plannen, heeft de CDMA iPhone de codenaam N92 en heeft het toestel reeds de fase ‘Engineering Verification Test’ bereikt. Daarna volgt nog de Device Verification Test, voordat het toestel in productie kan worden genomen.

Gruber zei toen:

Apple is good at keeping future products secret, and, if anything, they’re getting better at it. But the weak spot in the secrecy chain is production. If you need millions of units, you need millions of components.

Die fase van productie lijkt nu aangebroken, als Apple de iPhone op tijd klaar wil hebben om in december of januari op de markt te brengen. Maar behalve componenten heb je ook heel wat mensen nodig. Pegatron-topman Jason Chang kreeg de vraag voorgeschoteld waarom hij zoveel extra personeel in dienst had genomen en antwoordde daarop, dat het nodig was om de “groeiende smartphone-business” aan te kunnen, maar een verwijzing naar Apple maakte hij niet. Wel voorspelde hij dat zijn bedrijf in 2011 goede financiële resultaten gaat halen. Behalve iPhones zou Pegatron ook op de rol staan om MacBooks en iPads voor Apple te maken. In augustus was er nog het gerucht dat Apple miljoenen CDMA-chips had besteld voor de iPhone 4. Aanwijzingen genoeg, maar het echte bewijs moet nog steeds worden geleverd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2010, 13:26
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen cdma, india, verizon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.