Google Now trekt zware wissel op accuduur

Google Now is inmiddels beschikbaar voor iPhone, maar veel gebruikers merken dat de app een flinke aanslag levert op de accuduur.

google now iphone fileGebruikers van Google Now merken dat de app veel energie van de iPhone-accu nodig heeft. De slimme dienst raadpleegt constant de locatie van de gebruiker om informatie over het weer, verkeer en openbaar vervoer voor te schotelen. Hoewel de app volgens Google is ontworpen om weinig energie te gebruiken, blijkt de praktijk volgens veel gebruikers minder aangenaam. Google Now is niet apart te downloaden maar wordt als onderdeel van Google Search meegeleverd.

Om dit te verhelpen zijn meerdere oplossingen mogelijk. Vanzelfsprekend kun je de Locatievoorzieningen uitschakelen via Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen. Hier krijg je meteen een overzicht van welke apps locatiegegevens gebruiken. Handiger is om het in de app zelf te regelen, zoals hieronder te zien is. Via het instellingpictogram rechtsboven en het onderdeel Privacy kun je de Locatiereportage uitschakelen. Door deze functies uit te schakelen kun je Now nog wel gebruiken, zij het in beperkte vorm.

Hoewel ook Android-gebruikers laten weten dat de Google Now-dienst veel van het accuvermogen vraagt, is de de verwachting dat met een update van de iPhone-app de grootste problemen worden opgelost. Als je wilt helpen om Now te verbeteren is er een feedbackformulier beschikbaar in het instellingenmenu.

Downloaden: Google Search (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Google-Now-turn-of-location

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2013, 18:30
Categorie Achtergrond
Onderwerpen accu, batterij, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.