iPad voorkomt rugklachten bij piloten

De iPad voorkomt rugklachten bij piloten, is de ervaring van American Airlines. Rugpijn is de meest voorkomende klacht onder piloten, vanwege de zware tassen met handleidingen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

airbus-ipad-appsAmerican Airlines gaat het aantal iPads onder piloten verder uitbreiden. Tijdens een presentatie op een conferentie in New York vertelde vice-president Patrick O’Keeffe dat de iPad het belangrijkste gezondheidsrisico bij piloten heeft opgelost: rugklachten. Piloten moeten normaal gesproken een bijna 20 kilogram zware flightbag met handleidingen, rapporten, kaarten en ander materiaal met zich meedragen.

Daardoor hebben relatief veel piloten last van rugpijn. Maar een iPad in de cockpit heeft nog meer voordelen: American Airlines bespaart $1 miljoen aan brandstofkosten en het bedrijf hoeft niet langer dikke pakken papier te verspreiden als er iets in het handboek is gewijzigd. Dat bespaart papier en kosten.

American Airlines gebruikt sinds vorig jaar de iPad in alle fasen van het vliegproces. De iPad is daarbij de enige toegestane tablet volgens de FAA, de Federal Aviation Administration. Ook in Nederland wordt er gebruik van gemaakt: piloten van de KLM gebruiken de iPad eveneens. American Airlines houdt het niet alleen bij Apple-producten: stewardessen en ander dienstverlenend personeel aan boord moet het doen met Android-toestellen. Er zijn 16.000 Samsung Galaxy Notes in gebruik genomen door het personeel, om data over de toelevering van voedsel, de stoelbezetting en actuele informatie over de gate op de vragen. Verschil moet er zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2013, 11:47
Categorie Achtergrond
Onderwerpen piloot, vliegtuig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.