Google nieuws en agenda widget

Google Nieuws en weer krijgt widget

Google Nieuws en weer presenteert recent nieuws in een widget in het berichtencentrum van de iPhone. Je kan meteen de artikelen lezen.

Google nieuws en agenda widgetGoogle’s nieuwsapp Google Nieuws en weer is voorzien van een eerste update nadat de app in oktober in het Nederlands werd uitgebracht. De update brengt naast wat bugfixes ook het laatste nieuws van de app gepresenteerd in je berichtencentrum. In de widget van Google Nieuws en weer zie je drie recente berichten en kan je doordrukken naar meer nieuws van die dag. Er is geen aparte widget voor het weerbericht, hoewel ook die informatie een grote rol speelt in de app.

De widget van Google Nieuws en weer voor de iPhone bestaat uit drie artikelkoppen die overeenkomen met het Voorpaginanieuws in de app. Zo kan je koppensnellen in de drie laatste artikelen, voorzien van een foto, het tijdstip van publicatie en de bronvermelding van het bericht. De typische Google nieuws-fout dat er een foto van een andere bron wordt gehaald dan van het nieuwsbericht zelf, is ook van de partij. Zo zien we bij een artikel van Omroep Brabant een afbeelding van RTL Nieuws. Hij hoort niet bij het onderwerp en de foto komt ook niet terug in het bericht van Omroep Brabant.

Google nieuws en weer widget Google nieuws en weer iPhone weerbericht

Met een tik op een nieuwsbericht in de widget, ga je meteen naar het bijbehorende bericht in Google Nieuws en weer. Helaas is de widget niet erg vlot met het updaten van nieuws. De berichten in de widget worden in onze test pas bijgewerkt als we zelf de nieuwsberichten in de app hebben ververst. De app communiceert niet om de hoeveel tijd nieuwe headlines worden opgehaald voor de widget. Je kan de widget ook niet instellen. Zo is er bijvoorbeeld geen mogelijkheid om het regionieuws in te tonen.

De app is nog niet aangepast voor de schermen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2014, 13:28
Categorie Apps
Onderwerpen google, nieuws, widget

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.