Regio-apps RTV Oost, Omroep Brabant en Omroep Gelderland uit op iPad

De regionale omroepen RTV Oost, Omroep Gelderland en Omroep Brabant hebben in navolging van RTV Oost in het regio-apps project hun iPad-app uitgebracht. Die staan vol met nieuws, video's, het lokale weerbericht en meer.

Regio-apps iPad Omroep BrabantIn het samenwerkingsverband tussen de regionale omroepen en app-ontwikkelaar Peperzaken, zijn er na RTV Noord alweer drie andere applicaties van regionale omroepen op de iPad uitgebracht. Even na de verschijning van de Groningse zender, doken de iPad-applicaties van Omroep Gelderland, RTV Oost en Omroep Brabant op in de App Store. De omroepen zijn tevreden met de reacties die ze krijgen van gebruikers.


De applicaties zijn in de basis allemaal hetzelfde. Of je ze nou in de liggende of staande houding van de iPad gebruikt: links in beeld tref je een overzicht van de rubrieken die je kan vinden in de app. Door op een rubriek te drukken, schuift in het midden van een beeld een balk met de inhoud van die categorie. Door daarin vervolgens op een artikelkop of video te drukken, schuift die helemaal rechts in beeld. Je kan de artikelen weer wegschuiven door ze met je vingertop uit beeld te vegen. Erik Hogeboom van RTV Noord en een van de touwtrekkers van het project:

Het is een interface die we voor het eerst zagen in Twitter voor de iPad. We wisten niet of die aanpak zou werken bij de regio-apps, het was een gok die we namen. Maar die pakte goed uit. We krijgen allemaal erg goede reacties op de apps, niet alleen in Groningen maar ook in Brabant.

Gerson Veenstra van RTV Oost:

We zitten sinds de release eind april op 5000 downloads. Dat is voor ons best goed, en vergelijkbaar met de aantallen bij de lancering van de mobiele apps voor de iPhone en Android vorig jaar. Verder speelt bij ons nog de vergelijking met de app van de TC Tubantia van Wegener, waar nogal wat kritiek op is. Dat horen we terug in onze reacties.

Regio-apps iPad RTV OostVeenstra zette de reacties op de nieuwe app in een Storify-verhaal met complimenten, maar ook aangesneden probleempuntjes van gebruikers op een rij. Een euvel dat onder andere nog aan de regio-apps verbeterd zal worden, is de scrollsnelheid van de app in de staande iPad-houding. Daarbij kunnen we voegen dat rubriek-pictogrammen nog aangepast mogen worden aan de Retina-resolutie van de nieuwe iPad. Foto’s, tekst en video’s zijn wel in goede kwaliteit te bekijken.

Aan de hand van een uitgebreide blik op RTV Noord en RTV Oost, concludeerden we al dat de apps indrukwekkend in elkaar zitten. Ze zitten bomvol content en bevatten allerlei nuttige regioinformatie, van het laatste nieuws tot het lokale weerbericht, de radiostream, uitzending gemist-video’s tot files. Het aanbod verschilt per app, maar de intuïtieve bediening is in elke applicatie hetzelfde. Door het schuiven van nieuwsberichten en het blijven staan van de balk met rubrieken, bedien je de app gevoelsmatig vanaf één scherm. Zo behoud je altijd het overzicht. Meer over onze indrukken van de apps lees je in onze impressie van de RTV Noord iPad-app.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.