Google Nearby

Google Nearby laat iPhones lokaal delen via geluid

AirDrop heeft een nieuwe concurrent. Met Google Nearby kun je lokaal bestanden delen. Om de verbinding tot stand te brengen worden er geluiden afgespeeld.

Google NearbyGoogle gaat het makkelijker maken voor iPhones, iPads en Android-toestellen om met elkaar te communiceren. Google Nearby zorgt er met Bluetooth, Wi-Fi en geluid voor dat apparaten bij elkaar in de buurt met elkaar verbinden, zodat je bijvoorbeeld lokaal foto’s en andere media kunt delen. Daarmee gaat Google concurreren met Apple’s AirDrop.

Googly Nearby is een nieuwe standaard die ontwikkelaars in hun apps kunnen integreren. Met een API kan Nearby zien of er andere app-gebruikers in de buurt zijn, zodat je vervolgens bestanden naar elkaar kunt versturen. Door een combinatie van Bluetooth, Wi-Fi en geluid ziet je iPhone precies wie er het dichtst in de buurt is. Het afgespeelde geluid kan niet door het menselijk oor worden gehoord, maar wordt wel door je iPhone-microfoon opgepikt. Het geluid wordt gebruikt om de afstand tussen jou en een ander toestel te bepalen. Hoe harder het geluid, hoe dichterbij de smartphone van de ontvanger.

Nearby is een concurrent voor AirDrop, maar Google’s alternatief verschilt op een aantal vlakken. Ten eerste is Nearby afhankelijk van ondersteunde apps. Een ontwikkelaar moet Nearby eerst in een app integreren, voordat je er gebruik van kunt maken. Wil je foto’s versturen? Dan hebben jij en de ontvanger allebei een foto-app met Nearby nodig. AirDrop is onderdeel van iOS, waardoor je het met veel meer apps kunt gebruiken.

Groot voordeel van Nearby is dat het werkt op iPhones en Android-toestellen. AirDrop beperkt zich tot producten van Apple: je kunt alleen delen tussen iPhones, iPads, iPods en Macs.

Lees ook: Met AirDrop bestanden uitwisselen tussen Mac, iPhone en iPad

Google wil de manier waarop we onze iPhones lokaal gebruiken flink veranderen. Eerder werd nog de Eddystone aangekondigd. Deze iBeacon-concurrent laat je iPhone in bijvoorbeeld winkels weten waar je bent, zodat je de juiste informatie op de juiste plekken te zien krijgt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2015, 10:03
Categorie Apps
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.