Google Maps SDK toegankelijker gemaakt voor alle iOS-ontwikkelaars

Google heeft de Google Maps SDK opengesteld voor alle iOS-ontwikkelaars. Het is niet meer nodig om een API-key aan te vragen. Het aantal apps met Google Maps kan daardoor toenemen.

google maps sdk bannerGoogle heeft een update uitgebracht voor de Google Maps-ontwikkelaarstoolkit. Daarmee wordt het voor iOS-ontwikkelaars nu nog makkelijker om in hun apps Google Maps-kaarten aan te bieden. Zo kun je in een restaurantapp mensen een kaartje laten opvragen, met een route naar het gekozen restaurant. Dat gebeurde natuurlijk al, maar door de update is het niet langer nodig om het autorisatieproces te doorlopen. Elke ontwikkelaar die Google Maps wilde gebruiken moest zich eerst inschrijven en wachten op toegang.

Nu gaat dat allemaal automatisch: je meldt je aan en je kunt via de Google API Console meteen sleutels aanvragen. Het aantal apps met Google Maps-integratie zou daardoor wel eens kunnen stijgen, door het gemak en door het feit dat Google Maps door veel mensen als superieur wordt gezien ten opzichte van Apple Maps.

Voor gebruikers kan de toenemende concurrentie over kaartenapps gunstiger uitpakken. Google Maps SDK 1.1 laat via een voorbeeld-app zien wat de mogelijkheden zijn, zoals het invoegen van kaarten en satellietbeelden in apps. Apple gebruikte de Google Maps SDK zelf voor het aanbieden van de Maps-applicatie op de iPhone. Maar dat is sinds iOS 6.0 afgelopen, nu Apple een eigen kaartenapp heeft.

Google laat in onderstaande video de nieuwe SDK-functies zien.

Meer info: Geo Developers Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2013, 12:25
Categorie iOS
Onderwerpen google, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.