Google Glass werkt samen met iPhone

Google Glass krijgt ondersteuning voor de iPhone. Dat blijkt uit een uitgebreide preview van The Verge. Google Glass kan in ieder geval de dataverbinding van de iPhone gebruiken.

google glass 1Google Glass zal ondersteuning bieden voor de iPhone. Dat blijkt uit een uitgebreide review van de website The Verge. De Google Glass-bril heeft een eigen Wi-Fi-connectie, maar kan via tethering met een iPhone of Android-toestel ook gebruik maken van een bestaande 3G-verbinding. Google Glass heeft geen eigen 3G-functie. Wel zit er GPS in om locatiegebonden informatie te kunnen opvragen. Google Glass is een bril met ingebouwd schermpje, waarmee je allerlei informatie kunt zien. Onderstaand filmpje laat zien hoe het werkt: je ziet bijvoorbeeld de huidige temperatuur, je kunt met spraakopdrachten de bril opdracht geven om iets te filmen, foto’s opvragen en meer.

Veel meer dan het gebruiken van de dataverbinding lijkt Google Glass niet te bieden. Bij andere apparaten, zoals de Pebble smartwatch, kun je ook sms-berichten van de iPhone lezen. Met Google Glass kun je wel sms-berichten versturen, maar of je ook binnenkomende sms-berichten op het Glass-display kunt zien, is nog de vraag. Apple levert API’s voor iOS om telefoonfuncties ook op accessoires af te kunnen lezen, dus technisch gezien zou Google de functie wel beschikbaar kunnen stellen. Maar misschien wordt de voorkeur gegeven aan het eigen platform, Android. Google Glass komt eind van het jaar beschikbaar voor consumenten. Google is ook van plan om eind van het jaar eigen winkels te openen in de VS, waar je Google-accessoires zoals Nexus-telefoons en -tablets kunt aanschaffen. Een Google Glass-bril gaat minder dan 1.500 dollar kosten.

Facebook CEO Mark Zuckerberg heeft aangegeven dat hij graag applicaties zou willen aanbieden voor Google Glass. Facebook heeft en team van drie ontwikkelaars die ermee bezig gaan, onder leiding van een voormalig Google-medewerker.

De video hieronder geeft een indruk wat je te zien krijgt tijdens gebruik van Google Glass. Google deed lang geheimzinnig over de interface van Google Glass. Twee dagen geleden werd voor het eerst de interface getoond.

https://www.youtube.com/watch?v=v1uyQZNg2vE&feature=player_embedded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2013, 21:16
Categorie Apple
Onderwerp google glass

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.