Google Maps in de browser is vernieuwd

Google Maps heeft in de mobiele browser een update gekregen. De webapp ziet er beter uit, met meer opties die je ook van de desktop kent.

google mobile mapsOp het officiële Google Mobile Blog is het zojuist aangekondigd: een compleet nieuwe versie van Google Maps voor mobiele browsers. De vernieuwing geldt voor Android en iOS, waarbij nieuwe functies en nieuwe menu zichtbaar zijn. Volgens Google vindt 40% van het bezoek aan Google Maps plaats via een mobiele browser. Daarom heeft Google besloten om er eens een flinke update tegenaan te gooien.

Als je maps.google.com in je mobiele browser bezoekt, krijg je de nieuwe interface te zien. In Google Maps op de iPhone (de native iOS-applicatie) is niets veranderd. Dit is overigens een app die door Apple zelf is ontwikkeld en die de backend-systemen van Google gebruikt.

google maps mobiel webBij de nieuwe mobiele website voor Google Maps zie je bovenin een balk voor je huidige locatie en om speciale lagen te activeren (nuttige plaatsen, verkeer, labels, satellietweergave). Er is ook een pijlknop voor meer opties, o.a. om routeinstructies op te vragen naar een bepaalde locatie of om ‘Mijn kaarten’ te bekijken. Ben je ingelogd met je Google-account, dan krijg je toegang tot de locaties die je van een ster hebt voorzien. Icoontjes van bedrijven en openbaar vervoer-punten zijn voortaan klikbaar. En je kunt zoeken wat er voor interessante plekken in de buurt zijn. Autocomplete zorgt ervoor dat je teksten niet volledig hoeft in te vullen. Verder zijn bij nuttige plaatsen pagina’s op te vragen met meer informatie zoals foto’s, waarderingen, openingstijden en meer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2011, 18:56
Categorieën Apple, Apps, iOS
Onderwerpen google, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.