Apple Store 2.0 van start met interactieve iPad-schermen

De Apple Store 2.0 is geopend. In Australië gingen de eerste Apple Stores open, waarbij blijkt dat Apple interactieve iPads gebruikt voor productinformatie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple store ipadDe Apple Stores bestaan tien jaar en krijgen daarom vandaag een totale makeover. Apple kondigde de Apple Store 2.0 zondagochtend aan in Australië, waar vanwege het tijdsverschil de Apple Stores vannacht (onze tijd) al opengingen. De belangrijkste verandering is dat er interactieve schermen naast elk product zijn geplaatst, waarop klanten de prijzen, technische informatie en functionaliteit van een product kunnen opzoeken. Die interactieve schermen zijn in werkelijkheid iPads, voorzien van winkelsoftware.

ipad hulp nodigDe iPads worden beschermd door plexiglas. Je kunt ze ook gebruiken om modellen te vergelijken en om hulp van een specialist op te vragen, zoals hiernaast is te zien. Volgens klanten die al in de Apple Store 2.0 zijn geweest, wijken de iPads op twee punten af van een normale iPad: ze worden opgeladen via een kabel, die niet is aangesloten op de dockconnector. Deze kabel verdwijnt achter de plexiglas behuizing. Daarnaast zijn er beperkingen in de software ingesteld, want bij het drukken op de homeknop gebeurt er niets.

De medewerkers dragen feesthoedjes en hoewel de wijzigingen op de winkelvloer op het eerste gezicht mee lijken te vallen, spreken bezoekers op Twitter over een totaal nieuwe ervaring.

De eerste Apple Stores werden trouwens op 19 mei 2001 geopend in McLean (Virginia) en Glendale (Californië).

apple retail stores

Een nogal beweeglijk Japans filmpje laat zien hoe de nieuwe Apple Store eruit ziet:

Foto via: leoleakey

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2011, 12:26
Categorie Apple
Onderwerpen apple, apple store, ipad

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.