‘Google Maps-gebruik in China gehalveerd door uitrol iOS 6’

Het aantal Google Maps-gebruikers zou in China zijn gehalveerd. Dit zou te wijten zijn aan de uitrol van iOS 6, waardoor Google Maps werd vervangen met Apple Maps.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Maps iOS 6Het aantal Google Maps-gebruikers in China zou bijna zijn gehalveerd in het derde kwartaal van 2012. Dit stelt Analysys International, een onderzoeksbedrijf in Peking. De forse vermindering in het aantal gebruikers zou voor een groot deel te wijten zijn aan de uitrol van iOS 6 voor iPhone, iPad en iPod touch. De nieuwe versie van iOS heeft Google Maps vervangen met Apple’s eigen Kaarten-app, waardoor je naar de webapplicatie van Google Maps moet gaan om de dienst te blijven gebruiken.

Het door Analysys International genoemde percentage ligt opmerkelijk hoog. Eerder stond Google Maps op de tweede plek in de lijst van populaire kaartendiensten in China, met een gebruikerspercentage van 17,5 procent. Inmiddels zou dit percentage zijn gedaald naar 9 procent, waardoor Google Maps op de zesde plek komt te staan. Bovenaan de lijst van populaire kaartendiensten staat AutoNavi met 25,9 procent, gevolgd door Baidu met 19,1 procent. De nummer twee lijkt dan ook iets meer gebruikers te hebben dan voorheen. Het is dan ook de vraag of de helft van alle voormalige Google Maps-gebruikers nu actief Apple’s Kaarten-app gebruikt: men kan er ook voor kiezen om een alternatief van een andere partij te gebruiken.

Dat veel iDevices de stap van Google Maps naar Apple’s nieuwe dienst hebben gemaakt wisten we al: in oktober stelde het advertentienetwerk Chitika al dat 68 procent van alle iOS-apparaten de nieuwe versie had geïnstalleerd. De cijfers van Analysys International laten wel zien hoe groot het aantal iOS-gebruikers in China ongeveer is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 0:00
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen apple kaarten, apple maps, google, google maps, ios 6, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.