Nieuwe dienst Google Latitude vindt vrienden op de kaart

Met de nieuwe dienst Google Latitude kun je zien waar vrienden uithangen in Google Maps.

Google LatitudeGoogle is gestart met Latitude, een add-on voor Google Maps waarmee je vrienden realtime kunt volgen op de kaart. Het werkt op laptops en mobiele telefoons met Symbian S60, BlackBerry en Windows Mobile. De iPhone krijgt de beschikking over Latitude zodra er een nieuwe versie van de Google Mobile-applicatie uitkomt. Daarna volgt ook Android. Latitude maakt gebruik van Wi-Fi en telefoonmasten om je locatie te bepalen en gebruikt daarbij een database die door Google zelf is samengesteld (dus geen Skyhook).


Google LatitudeAan de hand van een algoritme, die rekening houdt met de bewegingen van je apparaat en de hoeveelheid batterijlading bepaalt Latitude hoe vaak een update van de locatie moet worden doorgegeven. Je kunt ook handmatig je locatie instellen.

Alle mobiele telefoons (behalve de iPhone) kunnen hun locatie op de achtergrond doorgeven. Voor iPhone zit er niets anders op om de Google-applicatie voortdurend open te houden, maar dat zal een behoorlijke aanslag op de batterij betekenen, zoals Navizon-gebruikers wel hebben gemerkt.

Google Latitude is bijvoorbeeld handig als je met meerdere mensen wilt afspreken, of als je gewoon wilt weten waar je vrienden uithangen of als je een afspraak hebt en wilt weten of de andere persoon nog vastzit in het verkeer.

Je kunt Google Latitude nu al installeren als je een laptop of een BlackBerry-, Windows Mobile- of Symbian-telefoon hebt door naar google.com/latitude te gaan. Als iPhone-gebruiker moet je nog even wachten.

Meer info: Google Latitude

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.