Google Latitude is er op de iPhone

Google heeft op haar officiële mobile blog laten weten dat de locatieservice Latitude vanaf nu ook werkt op de iPhone. Er is gekozen voor een webapplicatie die telkens je locatie update, maar wel wat beperkingen bevat.

Bekijk op de kaart waar ze zich bevindenGoogle heeft op haar officiële mobile blog laten weten dat de locatieservice Latitude vanaf nu ook werkt op de iPhone. Het werkt niet via een officiële applicatie, maar via een web-app. Google Latitude is een dienst waarbij je aan je vrienden kunt laten zien waar je je momenteel bevindt. Je vrienden doen dit vervolgens ook, waardoor je op de kaart kunt zien waar zij momenteel zijn en hoe je het snelste naar ze toe kunt gaan.

Latitude heeft alle functionaliteiten die het ook op andere platformen zoals bij Android, Blackberry, Symbian en Windows Mobile biedt. Er is een groot verschil: omdat Apple geen achtergrondprocessen toestaat zul je altijd zelf handmatig je nieuwe locatie moeten doorgeven.

Wel wordt je locatie gelijk geupdate wanneer je de web-applicatie opstart, je hoeft daar verder geen extra handelingen voor te verrichten.

Google zegt dat het nauw heeft samengewerkt met Apple om Latitude op de iPhone te brengen. Ze hebben eerst een Latitude applicatie gemaakt, maar Apple verzocht hen de functionaliteit in een webapplicatie onder te brengen omdat de Latitude-applicatie anders teveel op haar eigen Maps applicatie zou lijken. Jammer dat Apple met dit beleid en het feit dat er geen achtergrondprocessen mogen draaien, op deze manier weer restricties oplegt aan wat een mooie service op je iPhone had kunnen zijn.

Latitude op de iPhone stelt mede daardoor dus niet zo heel veel voor. Het is gewoonweg simpel een lijst met je vrienden op de kaart. Het zou leuk zijn wanneer er ook statusupdates bij zouden komen waardoor je kunt zien wat je vrienden ook aan het doen zijn op dat moment. Of welke vrienden er het dichtst in de buurt zitten, foto’s bij de locaties, etc.

Wie Latitude op de iPhone wil uitproberen hoeft dus niet in de App Store te gaan zoeken, maar surft naar google.com/latitude in Safari op de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2009, 8:18
Categorie Apple
Onderwerpen google, latitude

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.