Tip: meer iPhoneplezier zonder batterijproblemen

Je wilt je iPhone natuurlijk zo lang mogelijk gebruiken, maar kunnen af en toe problemen ontstaan. Deze tips zullen je helpen deze op te lossen.
iGregor - · Laatst bijgewerkt:

iPhone Accu indicatorOp dit moment klagen veel mensen nog over de batterijduur van smartphones en de iPhone ontkomt hier ook niet aan. Nu kan het natuurlijk zijn dat je de hele dag aan je iPhone hangt (zoals de meesten onder ons), maar er zijn ook een aantal mensen die de iPhone net wat minder gebruiken waarbij de telefoon toch nog steeds snel leeg gaat. Deze mensen hebben waarschijnlijk batterijproblemen. TiPB schreef een aantal tips voor de gebruikers die met batterijproblemen kampen.

iPhone opnieuw opstarten

Dit is de simpelste oplossing en het kan helpen wanneer je iPhone ontzettend warm wordt en de batterij snel leeg gaat. Je kunt de iPhone opnieuw opstarten door de unlockknop ingedrukt te houden en vervolgens met je vinger over “Zet uit” te sliden, zoals je dit ook doet tijdens het ontgrendelen. Wanneer de iPhone helemaal uitgeschakeld is kun je dezelfde knop weer indrukken totdat het Apple-logo op het scherm komt.

Push opnieuw instellen

Volgens Apple kunnen push notificaties en push e-mail (alleen MobileMe of Exchange) je batterij 20% sneller leeg maken. Wanneer je het idee hebt dat dit je batterij sneller leegtrekt, dan kun je deze stappen ondernemen:

  1. Voor e-mailaccounts ga je naar de instellingen en kies je ‘Mail, Contacten, Agenda’.
  2. Vervolgens kies je het MobileMe- of Microsoft Exchange-account en verwijder je het account door erop te klikken en naar beneden te scrollen tot je de ‘Verwijder’-button ziet. Klik hierop en je account wordt verwijderd.
  3. Ga vervolgens weer terug naar het hoofdscherm van de instellingen en ga nu naar ‘Berichtgeving’. Noteer hier alle applicaties die in de lijst staan.
  4. Nadat je dit gedaan hebt, ga je terug naar het homescreen en druk je op een applicatie totdat hij begint te trillen. Verwijder nu elke applicatie die je genoteerd hebt door op het kruisje te klikken op het icoon van elke applicatie.
  5. Om alles weer terug te zetten ga je weer naar de Instellingen en klik je ‘Mail, Contacten, Agenda’ weer aan.
  6. Voeg je emailaccounts weer toe zodat je de oude instellingen weer terug hebt.
  7. Tot slot kun je alle applicaties opnieuw downloaden of synchroniseren met je computer.

iPhone resetten

Dit is niet de snelste optie en vergt een complete reset van je iPhone. Hiermee zul je al gegevens kwijtraken! Dit is de meest effectieve manier, maar heeft ook het grote nadeel dat alle gegevens verwijderd worden.

Om te beginnen sluit je de iPhone aan op je computer via de meegeleverde USB-kabel. Wanneer iTunes niet automatisch start, moet je deze handmatig opstarten. Op het scherm zul je een herstelbutton zien waarmee je de iPhone zult terugzetten. Wanneer je deze hebt aangeklikt zal iTunes de de iPhone automatisch herstellen.

Belangrijk! Wanneer iTunes vraagt of je de iPhone als een nieuwe iPhone wilt instellen, of wilt terugzetten naar een oude backup moet je ervoor kiezen om de iPhone als een nieuwe iPhone in te stellen. Dit is een cruciale stap, maar hiermee verlies je wel al je gegevens. Je verliest je jailbreak en unlock hiermee en zult deze indien gewenst opnieuw moeten uitvoeren.

Lees ook: Tips voor een langere batterijduur.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2014, 15:43
Categorie iDevices
Onderwerp batterij

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.