Google koopt populaire iPhone-dienst Simplify Media en maakt iTunes-concurrent

Google heeft de populaire iPhone-dienst Simplify Media gekocht en gaat het gebruiken om een iTunes-concurrent voor Android op te zetten, inclusief betaalde muziekwinkel.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

simplify media iphone
Medio maart kondigde Simplify Media aan dat ze zouden stoppen met de populaire iPhone-dienst. Ze wilden zich bezinnen op de toekomst en in een andere vorm terugkomen.

De iPhone-applicatie werd uit de App Store gehaald en het was niet langer mogelijk een nieuw account aan te maken, ook al waren er honderdduizenden gebruikers. Nu is duidelijk welke toekomstplannen Simplify Media had: de dienst is overgenomen door Google en heeft de afgelopen drie maanden gewerkt aan een soort iTunes-concurrent.

Google verraste bezoekers aan de conferentie Google I/O met de mededeling dat Android 2.2 een eigen muziekwinkel zal bevatten. Het wordt onderdeel van de Android Market en is via het web bereikbaar. Telefoongebruikers kunnen via het web muziek kopen en afspelen. Ook wordt het mogelijk om muziek vanaf je desktop naar je Android-telefoon te streamen. Synchroniseren is niet nodig, omdat je via push-berichten kunt aangeven wat er met de aankopen moet gebeuren.

push muziek

Alle toestellen met Android 2.2 krijgen de optie om streaming audio af te spelen. Dat lost het probleem op dat Android-toestellen vaak maar weinig interne opslagruimte hebben (meestal zo’n 512MB opslag, plus nog een geheugenkaartje van gemiddeld zo’n 2GB). Vanaf het Android-toestel krijg je toegang tot je complete muziekcollectie thuis. Ook muziek die je in iTunes of Windows Media Player beheert is af te spelen. Simplify Media was voor de iPhone een dienst waarmee je je complete iTunes-bibliotheek naar je toestel kon streamen. Bij Android gaat dat straks op een soortgelijke manier werken.

Google’s vicepresident Vic Gundotra gaf aan dat Simplify’s technologie zal worden gebruikt om een desktop-applicatie te maken waarmee je toegang krijgt tot al je DRM-vrije muziek op je Android-toestel. Dit werkt op afstand. Daarbij zal gebruik worden gemaakt van Google’s nieuw iTunes-achtige online muziekdienst.

Over het kopen van muzieknummers zijn nog niet veel details vrijgegeven. Google biedt op Android nu via Amazon MP3 betaalde muzieknummers aan.

android muziek
De online Android Market heeft nu een nieuw tabblad muziek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2010, 17:58
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen android, itunes, muziek

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.