Nederlander maakt iPad-kloon nPad

Nederlander Hugo Leijtens heeft een iPad-kloon gemaakt: de nPad. Het tablet draait op Windows 7 en komt op 28 juni op de markt.

nPadAan de reeks van iPad-klonen en-concurrenten kan een Nederlands tablet worden toegevoegd: de nPad. Op technologiebeurs CeBIT in Duitsland werd de tablet al aangekondigd, maar nu is bekend dat hij volgende maand daadwerkelijk op de markt komt. Op 28 juni start de verkoop van de nPad, die ontwikkeld werd door Hugo Leijtens, een oud-medewerker van Microsoft die nu een Chinees bedrijf heeft. De nPad draait op Windows 7 en richt zich op de zakelijke markt. Een 3G-antenne, USB-poorten en een webcam zijn aanwezig in de tabletcomputer.

Leijtens richt zich vooral op de zakelijke markt met zijn tablet. “De iPad is een prachtig consumentenapparaat, maar het bedrijfsleven heeft er weinig aan”, zo vertelt de maker tegen de NOS. Hij is onder meer in gesprek met ziekenhuizen, die de nPad kunnen gebruiken voor hun patiëntendossier. Iets wat het Nederlandse Nedap zorginstellingen aanbiedt met de iPad.

De maker van de nPad geeft overigens zelf toe dat zijn tabletcomputer qua uiterlijk zoveel op de iPad lijkt dat het dicht in de buurt komt van plagiaat. “Als je er een grote appel opplakt wel, maar dat doen we niet”, zegt hij hierover.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2010, 14:30
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.