Google komt snel met Google Music-app voor iOS

Google komt deze maand nog met een iOS-app voor Google Music. In de applicatie kan je zowel muziek streamen als downloaden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Google Music naar iPhone en iPadHet sinds dinsdag in Nederland te gebruiken Google Music in Nederland, krijgt later deze maand nog een officiële applicatie voor de iPhone en iPad. Dat kwam techblog Engadget vandaag te weten. Medewerkers van Google zouden al uitgenodigd zijn om de streaming muziekdienst op hun iPhones en ipads te testen, maar Google zou nog een paar fouten uit de app moeten verhelpen voordat de applicatie klaar is voor release.

De applicatie moet gebruikers in staat stellen zich aan te melden voor de dienst vanuit de app, waarna je muziek kan streamen maar muziek ook offline kan bewaren om zonder internetverbinding terug te luisteren.

De applicatie zal bovendien voorzien worden van de radiofunctie die ook in de reeds verkrijgbare Android-app huist. Daarmee open je een radiokanaal van een artiest en krijg je – volgens Google – aanverwante muziek te horen.

gMusic 2 hoofdmenu iPhoneGoogle Music was vanaf april verkrijgbaar voor Belgische gebruikers en dinsdag werd ook Nederland aangesloten op de muziekdienst waarbij je onbeperkt naar muziek kan luisteren. De concurrent van Spotify, Deezer, Rdio en Music Unlimited van Sony hanteert in Nederland momenteel een actietarief van 7,99 euro als je voor 15 oktober aanmeldt via de website. In België wordt een prijs van 10 euro per maand gehanteerd: dezelfde kosten als bij de concurrentie.

Het is op dit moment al mogelijk Google Music te gebruiken op de iPhone en iPad. Gisteren testten we de onofficiële app gMusic 2 (screenshot) al en die bevalt ons uitstekend: de app is snel, overzichtelijk en volledig. Alleen zijn er wat synchronisatieprobleempjes. Het ligt bovendien in de lijn der verwachting dat de applicatie van Google 1,79 euro goedkoper zal zijn.

De bekendmaking komt op hetzelfde moment als het bericht dat Apple zegt haar alternatief iTunes Radio zo snel mogelijk te willen aanbieden internationaal.

Update: de app is er inmiddels!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2015, 16:17
Categorie Apps
Onderwerpen google, muziek, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.