Apple wil iTunes Radio zo snel mogelijk internationaal aanbieden

Apple wil iTunes Radio 'zo snel mogelijk' internationaal beschikbaar stellen. Dit stelt Eddy Cue tegenover Associated Press.

iTunes-Radio-albumhoesApple is tevreden met de de uitrol van iTunes Radio in de Verenigde Staten, maar heeft nu een belangrijk doel op het oog: de muziekdienst zo snel mogelijk internationaal beschikbaar stellen. Dit vertelde Apple-topman Eddy Cue aan Associated Press. Hiervoor wil Apple iTunes Radio in meer dan honderd landen aanbieden, waaronder het Verenigd Koninkrijk. Hoewel er geen woord is gerept over Nederland en België, lijkt het aannemelijk dat wij ook op de lijst staan. Wij zitten vaak in de tweede verkoopgolf bij nieuwe producten.

Hoewel Cue geen mogelijke verschijningsdatum in andere landen noemt, is dit wel voor het eerst sinds de onthulling van iTunes Radio dat we iets horen over de internationale uitrol. Tijdens WWDC maakte Apple bekend dat iTunes Radio eerst in de VS zal verschijnen, en dat pas later andere landen zouden volgen.

iTunes Radio is een nieuwe muziekdienst die Apple met iOS 7 heeft geïntroduceerd. Door op basis van een bestaand nummer een radiostation te maken, krijg je automatisch muziek voorgeschoteld die daar wellicht op lijkt. Gebruik van iTunes Radio is gratis, maar eens in de zoveel tijd krijg je advertenties te horen. Door een iTunes Match-abonnement af te sluiten kun je de dienst reclameloos gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2013, 17:37
Categorieën Apps, Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen ios 7, itunes radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.