iculture-vandaag
iCulture Vandaag
iCulture Vandaag logo

iCulture Vandaag: dit was vrijdag 25 september 2015

Wat gebeurde er op Apple-gebied op vrijdag 25 september? We zetten alle artikelen dagelijks op een rij in iCulture Vandaag, het dagoverzicht van iCulture.

iCulture Vandaag logoHet was vandaag voor vele landen een belangrijke dag: de nieuwe iPhones kwamen eindelijk uit! Dat betekent weer een hoop blije mensen, lange rijen en heel veel foto’s. Ook de eerste tests met de nieuwe modellen passeren de revue. Maar er was vandaag ook ander nieuws, zoals een goed bericht voor onze Belgische lezers die staan te popelen om een Apple Watch in eigen land te kopen.

iPhone 6s launch

 • De winkels gingen in onder andere Duitsland, Frankrijk en Australië vroeg open: de verkoop van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus ging van start! Veel lezers stuurden ons foto’s van lange rijen en volle winkels.
 • Je hebt een iPhone 6s bemachtigd en nu zoek je een hoesje? Dat kan, wij hebben 7 mooie cases op een rijtje gezet.

Tips, uitleg en opinie

Nieuws

 • TomTom belooft dat er dit weekend of komende week al een oplossing komt voor het Engelse taalprobleem.
 • De eerste tests zijn alweer uitgevoerd, waaronder de zogenaamde bendtest. En wat blijkt: de iPhone 6s Plus is in je eentje met blote handen onmogelijk te buigen.
 • Goed nieuws voor onze Belgische lezers: de Apple Watch komt nu echt bijna naar België. Vanaf 9 oktober kun je hem halen bij de Apple Store in Brussel en de online Apple Store.
 • iFixit heeft de iPhone 6s ook in handen en heeft hem meteen maar even uit elkaar gehaald. De kleinere batterij is daarmee bevestigd en we zien via een röntgenfoto de Taptic Engine in actie.
 • Nog een nieuwe vergelijking. Deze keer wordt filmen met de iPhone 6s vergeleken met de iPhone 6s Plus. Wat blijkt? De iPhone 6s Plus filmt dankzij optische beeldstabilisatie een stuk stabieler.
 • Goed nieuws voor beta-testers: Testflight ondersteunt nu apps voor tvOS. Zo kunnen beta-apps voor tvOS makkelijk gedeeld en geprobeerd worden.

Apps & accessoires

iCulture Deals

Meer vandaag

casper-speedtestDeze apps waren te leuk om te laten schieten:

 • Speedtest - Snelheidstest (gratis, iPhone/ TV + IAP, iOS 10.0+) - De handige app Speedtest waar je de snelheid van je internetverbinding mee kan meten, is eindelijk aangepast voor de iPhones met grotere schermen.
 • PostNL (gratis, iPhone/iPad, iOS 10.0+) - Met de PostNL-app kun je nu ook pakketjes versturen met een gewicht van tien tot dertig kilo.
 • Netflix (gratis, iPhone/iPad/ TV + IAP, iOS 11.0+) - Je kunt nu ook rechtstreeks in de Netflix-app een abonnement afsluiten via je iTunes-account.
 • Apple Store (gratis, iPhone/iPad/ Watch, iOS 11.0+) - De Apple Store-app is bijgewerkt zodat hij beter werkt met de nieuwste versie van iOS en de iPhone 6s.
 • KLM (gratis, iPhone/iPad, iOS 10.0+) - De KLM-app heeft nu een verbeterde zoek- en boekingsfunctionaliteit die altijd het laagste tarief toont. Ook een belangrijke bug van een verdwijnende instapkaart is opgelost.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2015, 22:28
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.