Snel e-mails terughalen met Google Inbox

Oeps, dat mailtje dat al je collega's te zien krijgen bevat een lelijke spelfout. Dankzij de nieuwe Undo Send-functie van Inbox en Gmail heb je de kans om hem snel terug te halen.

Undo-Send-Google-Inbox
Of je nu een mailtje verstuurt en de bijlage vergeet, of een stomme spelfout maakt in een e-mail die al je collega’s te zien krijgen: soms zouden we ze dolgraag even terughalen. Met Gmail en Google’s Inbox is dat nu mogelijk.

Undo-functie in Google Inbox

Een paar dagen geleden kreeg Gmail op de desktop al een undo-functie en nu is ook app Inbox by Gmail aan de beurt. Met de zogenaamde Undo Send-functie heb je tien seconden na het versturen van een mailtje de mogelijkheid om terug te halen. Niet bepaald een lange periode, dus als je een foutje maakt zul je het snel moeten ontdekken wil je je voordeel doen met de functie.

Zodra je een e-mail verstuurt met Inbox op iOS verschijnt er een ‘Undo’ knop naast het verzend-icoontje. Door hier simpelweg op te tikken haal je het bericht terug, zodat je de tekst aan kunt passen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Lees ook: Review: Inbox by Gmail, wat maakt Google’s nieuwe mailapp zo slim?

Undo Send in Gmail

Ook Gmail introduceerde eerder deze week een soortgelijke functie, die je in tegenstelling tot Google’s Inbox eerst handmatig moet activeren. Zo activeer je de functie:

  1. Ga naar de Instellingen in Gmail door op het tandwieltje te klikken in de rechterbovenhoek van het scherm.
  2. Scroll onder het Algemeen-tabblad naar beneden naar ‘Verzenden ongedaan maken’
  3. Hier kun je de optie aanvinken.
  4. In dit menu kun je ook de annuleringsperiode verlengen of inkorten van 5 tot 30 seconden.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.