Google werkt aan Endgame-spel voor iOS

Google gaat in 2014 een augmented reality-game uitbrengen, gekoppeld aan een reeks boeken. Het lijkt op Ingress.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

endgame-james-freyGoogle gaat in de loop van 2014 een augmented reality-game uitbrengen, gebaseerd op de boekenserie Endgame van James Frey en Nils Johnson-Shelton. De insteek van de game lijkt op Ingress, de spectaculaire Google-game die in 2014 na lang wachten ook op iPhone en iPad zal verschijnen. Geheel toevallig is dat niet, want Endgame wordt gemaakt door Google’s Niantic Labs, dezelfde studio die ook verantwoordelijk is voor het maken van Ingress. Het belooft een spannend avontuur te worden, waarin je helemaal wordt meegezogen en prijzen kunt winnen. Het openen van een kluis met daarin de hoofdprijs zal live worden gestreamd via YouTube.

Het eerste boek in de trilogie Endgame zal op 7 oktober verschijnen en heet Endgame: The Calling. Naast de drie boeken is er gedacht aan een multimedia-pakket, bestaande uit YouTube-video’s, aanwijzigingen via zoekresultaten in Google, social media-uitingen en een interactieve puzzel. Daarnaast zullen er zes extra novelles (relatief beknopte boekjes) verschijnen, die je alleen via de Google Play Store kunt downloaden. Daarbij hoeven iPhone-gebruikers niet buitengesloten voelen, want boeken uit de Google Play Store zijn al een tijdje ook op iOS te lezen. Niantic Labs werkt samen met uitgeverij HarperCollins om het project te realiseren.

james freyIn elk boek is er een hoofdprijs voor de eerste persoon die de interactieve puzzel oplost. Bij Endgame: The Calling gaat het om een hoeveelheid goud, verpakt in kogelwerend glas. Als je de puzzel oplost krijg je een sleutel waarmee je de kist kunt openen. Dit zal live via YouTube te zien zijn. De game speelt een belangrijke rol in het oplossen van de puzzel. HarperCollins schrijft in een persbericht: “The game is expected to launch on Android and iOS devices in late 2014”. James Frey (zie foto) werd het meest bekend door zijn eerdere boek ‘A Million Little Pieces’.

Er zijn trouwens aanwijzingen dat Ingress voor iOS niet meer lang op zich laat wachten. De alternatieve game Ingrios is inmiddels in de App Store verkrijgbaar. Dit is een onofficiële port van het Ingress-spel. Erg hoge waarderingen krijgt ‘ie niet.

Van Endgame zijn nog geen beelden vrijgegeven. De foto bovenaan dit artikel is van Ingress.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 0:10
Categorie Apps
Onderwerpen game, google, ingress

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.