NS Reisplanner Xtra uitgekomen op iPad

De officiële NS Reisplanner Xtra is nu ook een iPad-app. Met routeplanner, stationsinformatie en favoriete trajecten bewaren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

NS Reisplanner Xtra iPhone iPadDe officiële iPhone-app NS Reisplanner Xtra is voortaan ook een iPad-app. Daar zorgt een update van de iPhone-app voor. Vanaf nu kan je ook op de iPad je treintraject inzien met de reisplanner en zie je de eerstvolgende vertrektijden van treinen op een station. Daarnaast gebruikt NS Reisplanner Xtra 3.0 ook voor de iPad de handige nieuwe functie om favoriete trajecten op te slaan, zodat je snel ziet welke trein je moet hebben.

In ons grote artikel over NS Reisplanner Xtra 3.0 op iPhoneclub hebben we het al uitgebreid over de mogelijkheid om je favoriete trajecten op te slaan. Je voert één keer in welke routes je vaak aflegt en vervolgens kun je op de pagina in één oogopslag zien wat de volgende trein naar je bestemming is. Je veegt zo door de verschillende reismogelijkheden heen en ziet aan de stippen of de trein op tijd rijdt. Is er iets aan de hand op het spoor? Dan kleurt de stip van die trein rood.

NS Reisplanner Xtra iPad app

Je benadert de pagina met een menu links. De Reisplanner van de NS hanteert dezelfde opbouw als de regionieuws-app van RTV Noord bijvoorbeeld. De menu’s zijn gelaagd: elke detailpagina die je open drukt, komt op de vorige te liggen, die daardoor naar links in beeld schuift. Zo kies je de routeplanner van de NS-app uiterst links in beeld, vul je in de kolom rechts daarvan je vertrekpunt, bestemming en uitgebreide opties in en zie je daar weer rechts van de kolom met resultaten. Helemaal rechts is ruimte gemaakt voor een functie die op de iPhone veel minder belangrijk is. Daar staat nu groot in beeld een kaart met de route van het traject. Druk daarop en de vorige menu’s schuiven verder naar links.

Omdat NS Reisplanner Xtra voor de iPad minimaal iOS 6 gebruikt, werkt de applicatie helaas niet op de eerste iPad. Alle vernieuwingen en bijzonderheden van het vernieuwde NS Reisplanner Xtra zetten we in ons artikel op iPhoneclub uitgebreid op rij.

Downloaden: NS Reisplanner Xtra (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2014, 19:09
Categorie Apps
Onderwerpen ns reisplanner, openbaar vervoer, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.