Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Google gaat 3D-kaarten op iOS beschikbaar stellen

Google

google maps 3d ios androidGoogle heeft vanavond tijdens een persbijeenkomst in San Francisco aangekondigd dat er geavanceerde 3D-kaarten aankomen voor Google Maps. De 3D-beelden zullen “binnenkort” beschikbaar komen op iOS en Android. De aankondiging is opmerkelijk, omdat Apple volgens de geruchten op het punt staat om over nog geen week eigen 3D-kaarten aan te kondigen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Google stuurde een paar dagen geleden een uitnodiging rond, waarin ze beloofden ‘de volgende dimensie van Google Maps’ te gaan onthullen. De plotseling ingelaste bijeenkomst was wellicht bedoeld om Apple de wind uit de zeilen te nemen. Google had de aankondiging ook kunnen bewaren tot de eigen ontwikkelaarsconferentie, die eind juni in San Francisco plaatsvindt. Tijdens het evenement keken medewerkers van Google terug op de geschiedenis van Google Maps. Pas toen Keyhole in 2001 van start ging werd het technisch haalbaar om digitale kaarten van de aarde beschikbaar te stellen aan het grote publiek. Google kocht Keyhole in 2004 en stelde het vervolgens beschikbaar onder de naam Google Earth. In eigen huis was Google ondertussen bezig met het ontwikkelen van Google Maps. Inmiddels is 75% van de aarde in kaart gebracht en is Street View beschikbaar in heel veel landen. Nieuwkomers zijn Zuid-Afrika en Egypte.

google maps 3d figuur

De belangrijkste aankondiging werd tot het laatst bewaard: verbeterde 3D-weergave op kaarten. Met behulp van camera’s die op vliegtuigen zijn bevestigd heeft Google gebouwen van meerdere hoeken in beeld gebracht. Deze foto’s zijn samengevoegd tot een fotorealistisch 3D-beeld met textuur. In de demonstratie werd getoond hoe je over downtown San Francisco kunt vliegen, waarbij gebouwen, bomen en andere objecten op straat in 3D te herkennen zijn. De 3D-beelden komen beschikbaar op Android en iOS. Google deed ook een aankondiging voor Google Maps for Mobile: die zullen binnenkort offline te gebruiken zijn. Er werd daarbij voorlopig alleen gesproken over beschikbaarheid op Android. Daarbij selecteer je een gedeelte van de kaart, dat vervolgens offline beschikbaar is.

De demonstratie van de 3D-kaarten werd opmerkelijk genoeg gegeven op een iPad, niet op een Android-tablet:

google earth 3d ipad

Bron: livestream Google-persbijeenkomst

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 juni 2012 om 20:11
Onderwerp
Categorie
Apple

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.