Wahoo brengt eerste Bluetooth 4.0 fietssensor voor iPhone uit

Wahoo Blue SC is een Bluetooth-sensor voor de fiets, die draadloos communiceert met de iPhone. De Wahoo Blue SC werkt via Bluetooth 4.0 en kan gegevens doorsturen naar apps als Strava en CycleMeter.

wahoo fitnessWahoo heeft een Bluetooth-sensor voor de fiets uitgebracht, die je op de iPhone kunt aflezen. Er waren al wel fietsapps waarmee je afgelegde afstand en snelheid kon meten (denk daarbij aan Strava of Cyclemeter), maar die werkten alleen op basis van je GPS-positie. De Bluetooth-sensor van Wahoo bevestig je aan het frame van de fiets. Omdat de sensor via Bluetooth 4.0 werkt is het apparaat alleen geschikt voor de iPhone 4S en iPad 3, omdat alleen die de nieuwste versie van Bluetooth ondersteunen.

De sensor kan z’n gegevens vervolgens doorsturen naar de eerder genoemde fietsapps Strava en Cyclemeter. Je houdt realtime alle gegevens bij. De Wahoo Blue SC meet snelheid, trapfrequentie (cadence), locatie, tijd, pace, afgelegde route, calorieën, historie en meer. Je ziet totalen per week, maand en jaar en de totalen over de hele levensduur van de fiets. Er zit een goedkoop verwisselbaar batterijtje in, die twee jaar meegaat. Dat heeft onder andere te maken met Bluetooth 4.0, dat veel energiezuiniger is dan eerdere Bluetooth-versies.

wahoo speed scJe hebt geen extra hardware nodig om de Wahoo Blue SC te kunnen gebruiken. Zelfs wanneer er geen verbinding is met de iPhone meet de sensor toch nog steeds de gegevens. Eerder bracht Wahoo al een hartslagmeter uit voor de iPhone die samenwerkt met de bekende hardloop-app Runkeeper.

Verkrijgbaar voor $59,95 exclusief verzendkosten bij Wahoo en dealers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2012, 21:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen fietsen, wahoo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.