Google Foto’s kan beter foto’s bijsnijden en vermindert accuverbruik

De Google Foto's-app is bijgewerkt met enkele nieuwe functies. Zo kun je nu foto's makkelijker bijsnijden, rechtstreeks vanuit Google Foto's. Ook zou het data- en accuverbruik minder moeten zijn, terwijl de app ook beter om kan gaan met burst-foto's.

Albums delen met andere met Google Foto's.
Maak je gebruik van Google Foto’s (link), dan kun je nu een verbeterde versie uit de App Store downloaden. De Google Foto’s-app is namelijk bijgewerkt met enkele nieuwe functies, voornamelijk voor het bijsnijden van foto’s. Dit betekent dat je onderweg vanaf je toestel nu eenvoudiger een bepaald deel van een foto kunt aanpassen en bijsnijden. Ook zijn de prestaties van de app verbeterd.

Burst-foto’s en bijsnijden in Google Foto’s

Google Foto's kan beter bijsnijden.De Google Foto’s app heeft een nieuwe tool gekregen om foto’s bij te snijden. Dit zorgt ervoor dat je een foto rechtstreeks vanuit de Google Foto’s-app kunt aanpassen. Je kunt zelf het bijsnijden aanpassen, maar je kunt ook kiezen voor standaardformaten, zoals vierkant of 16:9. Verder kan Google Foto’s nu beter overweg met zogenaamde burst-foto’s. De standaard Camera-app maakt eenvoudig burst-foto’s door je vinger op de sluiterknop te houden, waardoor er allemaal plaatjes achter elkaar geschoten worden. In Google Foto’s kun je nu eenvoudig de juiste foto eruit pikken.

Verder zou de app sneller moeten starten en wordt het gebruik van de accu en mobiele data volgens de update-omschrijving beperkt. Hierdoor zou Google Foto’s beter met je batterijduur om moeten gaan, terwijl de hoeveelheid data die gebruikt wordt om foto’s te uploaden en te synchroniseren lager is.

In Google Foto’s kun je een onbeperkte hoeveelheid foto’s opslaan, al worden deze soms wel gecomprimeerd. Google Foto’s heeft ook een opruimfunctie waarmee dubbele foto’s van je toestel verwijderd worden als deze al gebackupt zijn naar Google Foto’s. Hierdoor krijg je meer ruimte vrij op je toestel zelf. Er zijn verder nog meer verschillen tussen iCloud-fotobibliotheek en Google Foto’s die we in een apart artikel op een rijtje gezet hebben.

Bekijk ook

Google Foto's versus iCloud Foto's: wat zijn de verschillen?

Welke van de twee grote fotodiensten moet je nou gebruiken: Google Foto's of iCloud Foto's? iCulture zet de grote verschillen op een rij, om je te helpen met kiezen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 juli 2016 om 13:19
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.