Opruimfunctie van Google Foto’s gaat opslagruimte vrijmaken op je iPhone

Dankzij een nieuwe functie kunnen iOS-gebruikers binnenkort eenvoudig ruimte vrijmaken met Google Foto's. De app verwijdert automatisch foto's van je toestel die ook geback-upt staan in Google Foto's.

Google Foto's icoon.Google gaat in de iOS-versie van Google Foto’s binnenkort een functie toevoegen die vooral van pas komt voor mensen met een tekort aan iPhone-opslag. Dankzij een ‘Free up space’-functie verwijdert Google Foto’s automatisch alle foto’s en video’s van je toestel die al in een back-up aanwezig zijn. Hierdoor kun je enkele gigabytes aan opslag vrijmaken, afhankelijk van de hoeveelheid foto’s en video’s.


Functie nu op Android, binnenkort naar iOS
In een blogposting op Google+ kondigt Google Foto’s de nieuwe functie aan. In het Instellingen-scherm vind je straks een ‘Free up space’-knop. Zodra je hierop getikt hebt, analyseert Google Foto’s je fotobibliotheek en kijkt welke foto’s en video’s al geback-upt staan. Media die zowel lokaal op je toestel staan als aanwezig zijn in Google Foto’s, worden automatisch verwijderd. Dat wil dus ook zeggen dat deze foto’s alleen te bekijken zijn als je telefoon een internetverbinding heeft. Ook zijn de foto’s nog aanwezig op https://photos.google.com.

Ruimte vrijmaken met Google Foto's.

Bekijk ook

Zo ontdek je welke apps veel opslagruimte innemen op je iPhone

Welke apps nemen veel opslagruimte in op je iPhone? Met deze tip ontdek je welke apps veel ruimte vragen en hoe je dit kunt verminderen, door bijvoorbeeld de cache van apps te verwijderen.

Opslagruimte vrijmaken met Google Foto’s

Je kunt Google Foto’s ook zo instellen dat je een notificatie krijgt zodra je toestel bijna vol zit, waardoor je je hier niet meer zelf druk om hoeft te maken. Je kunt rechtstreeks vanaf de Assistant foto’s verwijderen die ouder dan dertig dagen zijn en geback-upt staan. Ook is het straks mogelijk om foto’s die in originele kwaliteit geüpload zijn, te downgraden naar een hoge kwaliteit. Dit kun je doen op de pagina photos.google.com/settings onder de knop ‘Recover Storage’.

Ook Apple’s iCloud-fotobibliotheek heeft een optie om ruimte vrij te maken op je iPhone, maar dit werkt toch net even anders. Terwijl Google Foto’s de foto’s compleet van je iPhone verwijdert, blijven de foto’s in het geval van iCloud-fotobibliotheek in lagere kwaliteit nog wel aanwezig op je toestel. Meer verschillen tussen iCloud-fotobibliotheek en Google Foto’s vind je in onderstaand artikel.

Bekijk ook

Google Foto's versus iCloud Foto's: wat zijn de verschillen?

Welke van de twee grote fotodiensten moet je nou gebruiken: Google Foto's of iCloud Foto's? iCulture zet de grote verschillen op een rij, om je te helpen met kiezen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 november 2015 om 10:29
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.