Google en Facebook doen aanpassingen voor mobiele sites

Google heeft het makkelijker gemaakt voor beheerders van websites om een Google Custom Search toe te voegen (een eigen zoekvak). Facebook heeft daarentegen de mobiele website beter aangepast voor touchscreen-telefoons.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

google custom searchGoogle heeft op de officiële Google Mobile Blog aangekondigd dat het makkelijker wordt om een Google-zoekbox in je mobiele website te integreren. Gebruikers pakken steeds vaker hun smartphone, als ze iets op internet willen zoeken. Google Custom Search is daarom aangepast voor de mobiele telefoon. Bezoekers van een mobiele site krijgen geoptimaliseerde zoekresultaten te zien als ze het zoekvak op hun Android-toestel, iPhone, iPod touch of Palm Pre bezoeken. Google heeft een paar voorbeelden gemaakt waarmee je het vooraf kunt testen. De getoonde zoekresultaten worden qua opmaak aangepast bij de look & feel van je eigen website. Er zitten ook interactieve extra’s in, zoals tabbladen en promoties om bepaalde artikelen extra voor het voetlicht te brengen.

Facebook heeft een nieuwe mobiele versie van de website gelanceerd, gericht op touchscreen-telefoons. Er is al een iPhone-versie van de site, maar mensen die een andere touchscreen-telefoon hebben kunnen nu ook op Facebook terecht. Via touch.facebook.com krijg je een vingervriendelijke layout te zien. De oplossing is bijvoorbeeld handig voor Android-gebruikers, omdat de Facebook-applicatie die voor dit platform beschikbaar is nog een hoop te wensen over laat.

facebook touch

Nog even terug naar Google: die hebben de Google Reader persoonlijker gemaakt met een nieuw onderdeel Popular Items, waarmee je kunt zien welke nieuwtjes, foto’s en video’s andere gebruikers interessant vinden. Daarnaast is er een semi-nieuw onderdeel Recommended Sources bijgekomen, die aanbevelingen doet over artikelen die mogelijk interessant voor je zijn. Google Reader is te lezen via de Google Mobile-applicatie voor de iPhone.

Meer info: Google Mobile Blog, AllFacebook en Google Watch
Tipgever: Bram (Google Custom Search)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2009, 12:41
Categorie Apple
Onderwerpen facebook, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.