‘Google Drive ook voor iOS, lancering volgende week’

Google Drive zal volgende week gelanceerd worden en bevat 5 GB online opslagruimte, zo is ontdekt. Het zal geschikt zijn voor Mac, Windows, Android en iOS.

google drive logoDe veelbesproken opslagdienst Google Drive staat op het punt om te worden gelanceerd. Google zou van plan zijn om volgende week dinsdag of woensdag van start te gaan met de nieuwe online dienst via de url drive.google.com, waarbij gebruikers 5 GB gratis opslagruimte krijgen. Dat is meer dan de 2 GB die je bij Dropbox gratis krijgt. Bij Google Drive wordt het net als bij andere diensten zoals iCloud mogelijk om tegen betaling de opslagruimte uit te breiden.

Toch zijn er wel wat verschillen tussen Apple’s opslagdienst iCloud en Google Drive. iCloud is meer gericht op synchroniseren van content, het maken van back-ups van je persoonlijke content en vanaf meerdere apparaten toegang krijgen tot je muziek en films. Bij Google Drive lijkt het eerder te gaan om een drag-and-drop opslagmogelijkheid.

gdrive

TNW en TechCrunch beweren beide een vroege release van Google Drive in handen te hebben gekregen. Daarbij bleek dat de dienst niet alleen voor Windows en Mac geschikt is, maar ook voor Android en iOS. Het wordt daarmee een crossplatform product, met waarschijnlijk de mogelijkheid om op je Mac of PC aan te geven welke mappen je online beschikbaar wilt hebben. Google zou van plan zijn om met één of meer partijen samen te werken bij de lancering, bijvoorbeeld appmakers die Google Drive meteen gaan ondersteunen. Eerder circuleerden geruchten dat je via Google’s eigen apps documenten zou kunnen bewerken.

google drive

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2012, 9:24
Categorie Apple
Onderwerpen dropbox, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.