Winnaars Sport App Awards 2012 bekendgemaakt

De Sport App Awards 2011 zijn gisteravond uitgereikt. Looptijden, TCS Amsterdam Marathon, Rabo Cycling, Hockey.nl en Eredivisie Live wonnen de prijzen in vijf categorieën.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

best-app-sport-app-awardsGisteravond werden voor de tweede keer de Sport App Awards uitgereikt, de prijzen voor de beste Nederlandse sportapps. Tientallen apps werden er in de aanloop naar de verkiezing genomineerd door het publiek, waarvan er na een uitgebreide publieke stemronde per categorie slechts drie nominaties overbleven, plus nog twee wildcards die door de appexperts van de jury waren aangedragen (waarvan ik er eentje was). Na een blinde juryronde rolden daar uiteindelijk vijf winnaars uit: Looptijden (actief sporten), TCS Amsterdam Marathon (events), Rabo Cycling (second screen), Hockey.nl (sportnieuws) en Eredivisie Live (teams/leagues/clubs).

De Sport App Awards zijn een initiatief van SportNEXT, een community gericht op sportmarketing. Op het gebied van sportapps is het in Nederland een vrij unieke verkiezing, als je bedenkt dat rond muziek, fotografie en andere populaire onderwerpen eigenlijk geen vergelijkbare appverkiezing in Nederland bestaat. Als jurylid viel me vergeleken met vorig jaar op dat bijna alle ontwikkelaars naast hun iPhone-app inmiddels ook een Android-app hadden gemaakt. Ook was de variatie aan deelnemers veel groter: vorig jaar was het nog zoeken naar écht interessante Nederlandse apps, terwijl er dit jaar keuze te over was. De kwaliteit van sommige apps (vooral die rond eenmalige evenementen) kan wat mij betreft nog wel wat omhoog; qua gebruikersinterface lijken ze soms gemaakt door Windows-ontwikkelaars die iOS “er ook wel even bij doen” en gewend zijn om interfaces te maken waarbij je heel vaak moet tappen om een bepaalde actie uit te voeren. Vanuit het Android-kamp werd juist weer geklaagd, dat sommige apps te makkelijk vanuit iOS naar Android waren overgezet, zonder rekening te houden met bedieningsconventies. Omdat er vooraf geen contact tussen de juryleden was geweest, wist ik vooraf niet welke apps zouden winnen. Daarom was het leuk om te zien dat ook een app van een kleine, zelfstandige ontwikkelaar een prijs won: Looptijden werd uitgeroepen tot de beste app voor actief sporten. Zo blijkt maar dat het niet nodig is om gigantische budgetten en namen van grote partners achter je te hebben om een goede app te maken. Andere genomineerde zelfstandige ontwikkelaars die wat mij betreft wel een eervolle vermelding verdiend hebben, zijn Mijn Nevobo en Scoreflash.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2012, 18:55
Categorie Round-up
Onderwerpen sport, verkiezingen, wedstrijd

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.