Google Cloud Print voor iOS: op afstand afdrukken vanaf je iPhone

Met Google Cloud Print en de iOS-ondersteuning is het mogelijk om op een afstand e-mails en bijlagen in Gmail af te drukken naar een printer op een andere locatie.

Google Cloud Print in Gmail webappGoogle heeft op haar blog aangekondigd dat het bedrijf in de aankomende dagen Cloud Print uit gaat rollen met ondersteuning voor iOS-apparaten, zoals de iPhone. Met Cloud Print is het mogelijk om e-mails en bijlagen in Gmail af te drukken naar een printer op afstand die is verbonden met Google’s remote systeem. Als een printer is gekoppeld aan Cloud Print, kan je met een iOS-apparaat via de Gmail webapp in Mobile Safari op afstand een printopdracht versturen.

To get started, you’ll first need to connect your printer to Google Cloud Print. For now, this step requires a Windows PC but Linux and Mac support are coming soon. Once you’re set up, just go to gmail.com from your iPhone or Android browser and choose “Print” from the dropdown menu in the top right corner. You can also print eligible email attachments (such as .pdf or .doc) by clicking the “Print” link that appears next to them.

Voorlopig wordt alleen Windows ondersteund; aan ondersteuning voor Linux en Mac wordt gewerkt. De functionaliteit wordt in de komende dagen uitgerold voor ‘U.S. English’ gebruikers van Gmail. Dat wil zeggen: gebruikers die hun taalinstelling op ‘U.S. English’ hebben ingesteld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2011, 20:30
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen cloud, google, printer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.