Apple benoemt beveiligingsexpert tot ‘Director of Global Security’

Apple heeft encryptie-expert en NSA-analist David Rice benoemd tot "Director of Global Security".

BeveiligingApple heeft beveiligingsexpert en auteur David Rice benoemd tot “Director of Global Security”. Dat meldt All Things D vandaag. Volgens All Things D-blogger Arik Hesseldahl is dit door meerdere bronnen bevestigd. Rice is geen onbekende in de beveiligingswereld. Hij was encryptie-expert bij de Amerikaanse marine en ook analyseerde hij zwakheden in computernetwerken voor de Amerikaanse National Security Agency. In 2007 bracht hij zijn boek “Geekonomics” uit, waarin hij stelt dat software slechts een moderne infrastructuur is — zoals een brug — en dat het wanneer het slecht gemaakt of onveilig is een gevaar voor de samenleving vormt.

Waarom Rice is aangenomen, is niet bekend, maar Hesseldahl vermoedt dat het te maken heeft met de iPhone en de iPad. Nu beide apparaten steeds beter hun weg vinden in grotere bedrijven, wordt beveiliging ook steeds belangrijker. Bedrijven willen immers weten of ze geen risico lopen met een iPhone of iPad in hun netwerk. Hesseldahl denkt dat het Rice’s taak wordt om dit belangrijke aspect te gaan overzien.

De toevoeging van Rice aan Apple’s beveiligingsteam staat overigens niet op zichzelf. Afgelopen maart nam het bedrijf Window Snyder, voormalig beveiligingschef bij Mozilla, aan als ‘senior product manager for security’. Ook Jon Callas, voormalig CTO van encryptiesoftwaremaker PGP (tegenwoordig onderdeel van Symantec), startte afgelopen jaar bij het bedrijf. Een jaar eerder trad Ivan Krstić in dienst bij Apple. Hij ging werken aan de beveiliging van Mac OS X. Eerder was hij hoofd beveiliging voor het One Laptop Per Child-project. Rice gaat in maart aan de slag bij Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2011, 19:36
Categorie Achtergrond
Onderwerpen beveiliging, ios 3, ipad, mac os x

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.