Chrome-logo

Google Chrome krijgt binnenkort Touch Bar-support, nu in testversie

Google Chrome krijgt binnenkort ondersteuning voor de Touch Bar van de nieuwste MacBook Pro. De testversie van Google Chrome werkt al met de Touch Bar, maar wat kun je er straks mee doen?

Chrome-logo
Er komen steeds meer apps beschikbaar die samenwerken met de Touch Bar op de nieuwste MacBook Pro. Ook veelgebruikte apps krijgen hiervoor support, zoals onlangs nog Microsoft Office 2016. Nu is het Google Chrome die binnenkort ondersteuning krijgt voor de Touch Bar. De testversie van Google Chrome werkt er al mee en binnenkort komt Touch Bar-support ook naar de eindversie van Google Chrome.

Touch Bar in Google Chrome Canary

Van de Google Chrome-browser voor Mac is ook een testversie genaamd Canary beschikbaar. In deze versie worden nieuwe functies uitgetest voordat deze beschikbaar komen in de definitieve versie van Google Chrome. Sinds bijna een jaar heeft ook Apple een speciale versie van Safari voor ontwikkelaars, genaamd Safari Technology Preview.

De testversie van Google Chrome werkt nu samen met de Touch Bar. Hierin is het mogelijk om gebruik te maken van belangrijke functies. Met de Touch Bar in Google Chrome kun je naar de vorige of volgende pagina navigeren, zoeken of naar een website surfen, een nieuw tabblad openen of de huidige site als bladwijzer toevoegen. Het is niet zoals in Safari mogelijk om tussen tabbladen te wisselen of favoriete apps snel te openen. Ook kun je met de Touch Bar in Chrome geen media bedienen, zoals YouTube. In Safari behoort dat wel tot de mogelijkheden.

Touch Bar in Google Chrome.

Touch Bar-support in Google Chrome is dus te proberen in de testversie die je hier kunt downloaden. De uiteindelijke versie van Google Chrome met Touch Bar-support wordt verwacht in de laatste week van april, in versie 58 van Google Chrome.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2017, 10:35
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen chrome, touch bar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.