Apple USB-C connector

Snellere USB 3.2 komt mogelijk snel naar de Mac

De nieuwste versie van USB, USB 3.2, biedt een hogere snelheid met bestaande kabels. Dankzij USB 3.2 kan data twee keer zo snel verstuurd worden. Maar wanneer komt USB 3.2 naar de Mac?

Apple USB-C connector
Er is een nieuwe standaard voor USB aangekondigd. Het gaat om USB 3.2, zo maakte USB 3.0 Promoter Group bekend. USB 3.2 is de opvolger van de nu gebruikte USB 3.1 en biedt dubbele snelheid, zonder dat je daarvoor hele nieuwe kabels hoeft te kopen. Apple zal USB 3.2 mogelijk later dit jaar toepassen.

USB 3.2 met dubbele snelheid

De huidige standaard USB 3.1 biedt een maximale snelheid van 10Gbps. Met de komst van USB 3.2 wordt dit verdubbeld. USB 3.2 kan gebruikmaken van twee ‘lanes’ van elk 5Gbps of 10 Gbps, waardoor de data dus met maximaal 20 Gbps verstuurd kan worden. De bestaande USB-C-kabels met ondersteuning voor SuperSpeed USB 10 Gbps bieden al ondersteuning voor meerdere ‘lanes’, waardoor het niet nodig is om nieuwe kabels aan te schaffen.

De hogere snelheid van USB 3.2 heeft een groot voordeel, bijvoorbeeld bij de overdracht van gegevens van een externe harde schijf naar een computer. Met USB 3.2 kunnen de gegevens met een snelheid van 2GB per seconde verstuurd worden. Het enige wat wel vereist is, is dat zowel de host als het aangesloten apparaat ondersteuning bieden voor USB 3.2. Het werkt dus niet met bestaande Macs en accessoires die werken met USB-C. De definitieve specificaties worden nu door het USB 3.0 Promoter Group op papier gezet, zodat USB 3.2 tijdens het USB Developer Days North America-event in september beschikbaar is.

USB 3.2 mogelijk later dit jaar naar de Mac
Apple heeft dit jaar al nagenoeg de complete Mac-lineup voorzien van nieuwe modellen, waardoor we op de meeste Macs nog tot volgend jaar moeten wachten voor ondersteuning van USB 3.2. In december komt Apple echter nog wel met de iMac Pro, een nieuwe krachtige iMac die geschikt is voor Pro-gebruikers. De iMac Pro heeft aan de achterkant vier Thunderbolt 3 USB-C-aansluitingen, maar de exacte specificaties daarvan zijn nog onduidelijk. Het zou gezien de timing goed kunnen dat Apple besluit om USB 3.2 te ondersteunen, waardoor dit de eerste Mac kan zijn die deze snelheid ondersteunt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2017, 10:09
Categorie Accessoires
Onderwerpen usb, usb-c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.