Google Calendar iOS featured

Officiële Google Calendar-app voor iOS verschenen

Google heeft een officiële app voor Google Calendar uitgebracht voor de iPhone. De agenda-afspraak doet slimme suggesties en toont handige beelden in het dagoverzicht.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Google Calendar iOSGoogle heeft een officiële app voor Google Calendar uitgebracht voor iOS. Met de app kun je Google Calendar bekijken op de iPhone, of nieuwe afspraken aan de agenda toevoegen. Dat kon al met een Google-account in de officiële Agenda-app, maar Google Calendar heeft een aantal unieke toevoegingen. Zo kun je evenementen in Gmail automatisch in Google Calendar zetten, en geeft Google Calendar suggesties voor titels, plaatsen en mensen die je bij een afspraak wil toevoegen.

Google Calendar toont alle agenda-afspraken van Google’s eigen agendadienst, maar je kunt in de app ook agenda’s van bijvoorbeeld je iCloud-account inzien. Google Calendar toont namelijk alle agenda’s die op je iPhone staan, net als agenda-apps zoals Sunrise en Fantastical.

Je kunt in Google Calendar schakelen tussen een dagoverzicht, of naar meerdere dagen tegelijk kijken. Alle agendapunten worden op slimme wijze vormgegeven. Hierdoor zie je in het dagoverzicht bijvoorbeeld een kleine kaart van de locatie waar je heengaat.

De agenda-app van Google zat er al een tijd aan te komen. Eind januari lekten er beelden van de app, die ons een voorproefje gaven van wat Google precies van plan was. Nu staat Google Calendar eindelijk in de App Store en kan iedereen de app downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2015, 16:14
Categorie Apps
Onderwerpen calendar, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.