LaCie Porsche Design Mobile Drive

Eerste externe MacBook-schijf met USB-C al aangekondigd

LaCie kondigt de eerste externe harde schijf met USB-C aan, geschikt voor de MacBook.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

Gisteravond kondigde Apple de nieuwe MacBook aan, die als eerste consumentenlaptop van een USB-C aansluiting wordt voorzien. Vandaag is het aan LaCie om als eerste een externe schijf met een USB-C-connector aan te kondigen. Overigens is LaCie niet de eerste fabrikant die zijn spullen van USB-C gaat voorzien: SanDisk kwam anderhalve week geleden al met een USB-stick die zowel de normale als de nieuwe connector ondersteunt.

LaCie Porsche Design Mobile Drive

Zoals we van LaCie gewend zijn, past de Porsche Design Mobile Drive qua uiterlijk helemaal bij de nieuwe MacBook. Een strakke aluminium behuizing, geen overbodige knopjes en franjes… alleen de scherpe hoeken zijn wat on-Apple. Er komen drie modellen op de markt, een super slanke drive met 500GB opslag en een tweetal dikkere schijven met 1 of 2 TB opslagcapaciteit. Alle drives halen een doorvoersnelheid van 100 MB/s via het USB 3.0-protocol. LaCie levert netjes een USB-C-kabel mee en ook een kabel om de Mobile Drive op een normale USB-poort aan te sluiten ontbreekt niet. De prijs en beschikbaarheid zijn nog niet bekend gemaakt.

SanDisk Dual USB Type CZoals gezegd is LaCie niet de eerste fabrikant met een USB-C-product: SanDisk had de primeur met zijn Dual USB Drive Type C. Deze 32GB USB-stick heeft aan de ene kant een normale USB-connector en aan de andere kant een USB-C-aansluiting. Dit is wat ons betreft een elegante oplossing voor wie niet alleen bestanden wil overzetten naar zijn gloednieuwe MacBook, maar ook naar andere computers. Ook hier zijn prijs en beschikbaarheid nog niet bekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2015, 9:15
Categorie Accessoires
Onderwerpen macbook, usb-c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.