‘Google brengt losse Chrome-apps begin 2014 naar iOS’

Google werkt aan een toolkit waarmee ontwikkelaars losse Chrome-apps in de App Store kunnen uitbrengen. Een testversie zou begin volgend jaar klaar moeten zijn.

ChromeGoogle heeft een manier gevonden om Chrome-apps die we kennen van de desktop ook naar mobiele platforms te brengen. Een testversie geschikt voor iOS en Android zou op z’n vroegst volgende maand al beschikbaar kunnen komen, zo ontdekte The Next Web. Uit online documentatie van een Google-ontwikkelaar zou blijken dat gewerkt wordt aan een toolkit die andere ontwikkelaars helpt om dergelijke apps te ontwikkelen.

De Chrome-apps die ontwikkeld worden in HTML, CSS en JavaScript — de gangbare technologieën voor de ontwikkeling van de websites — kunnen buiten de browser gebruikt worden en staan ook los van Google’s eigen Chrome-browser. Waar webapps — apps die wél van de browser afhankelijk zijn — vaak beperkt zijn, bieden de losstaande Chrome-apps meer mogelijkheden zoals toegang tot bepaalde hardwarefuncties van een apparaat. Google wilde zich aanvankelijk vooral richten op Windows, maar het omzetten naar mobiele platformen lijkt nu toch eenvoudiger te zijn dan het bedrijf eerder dacht.

Anonieme bronnen stellen tegenover The Next Web dat er nog wel het een en ander moet gebeuren voordat het zover is, maar uiteindelijk moet de technologie goed genoeg zijn om via de App Store en Google Play gepubliceerd te kunnen worden. Officieel wil Google nog niet op de ontwikkelingen reageren, maar via het eigen forum laat Google Developer Advocate Joe Marini weten dat het bedrijf in januari een bètaversie gereed hoopt te hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2013, 9:54
Categorie Apple
Onderwerpen chrome, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.