Evernote Spaces maakt automatisch taken aan

Evernote gaat met kunstmatige intelligentie (AI) de zakelijke dienst Spaces slimmer maken. Spaces maakt automatisch taken aan die in een tekstdocument worden genoemd en zorgt voor voor een slimmere zoekfunctie. Later kunnen consumenten er ook van profiteren.

Evernote Spaces wordt slimmer

Ken je Evernote nog? De notitie-dienst was een jaar of vijf geleden mateloos populair, maar koos daarna voor een andere koers. Er werden zoveel beperkingen ingesteld dat veel consumenten overstapten naar een alternatief voor Evernote. Ondertussen heeft Evernote zich vooral gefocust op de zakelijke gebruikers en daarvoor hebben ze nu iets nieuws ontwikkeld: Spaces. Dit moet het makkelijker maken om met een team samen te werken. Tijdens SXSW (hetzelfde evenement waar Eddy Cue 38 miljoen Apple Music-gebruikers onthulde) heeft Evernote een eerste demonstratie gegeven van Spaces. Daarbij valt op dat er veel kunstmatige intelligentie (AI) aan te pas komt om deze dienst slimmer te maken. Er wordt bijvoorbeeld een taak aangemaakt wanneer dit in een tekstdocument wordt benoemd.


Kunstmatige intelligentie moet het makkelijker maken om een taak voor iemand aan te maken. Wanneer er in een tekstdocument een taak aan iemand wordt toegewezen, komt hier een vallende ster naast te staan. Dit bekent dat de taak direct in de takenlijst aan de juiste persoon toegewezen kan worden.

Evernote Spaces met AI

Slimmer zoeken
Evernote gaat AI ook gebruiken voor de zoekfunctie binnen Spaces, bijvoorbeeld om te zoeken naar bestanden die niet door jou zijn gemaakt. Het kan soms lastig zijn om het juiste bestand te vinden, omdat je bijvoorbeeld niet precies weet hoe het bestand heet. Door gebruik te maken van AI hoopt Evernote het makkelijker te maken om bestanden te vinden.

Bekijk ook

Alles over Evernote op iPhone, iPad en Mac

Met de Evernote maak je razendsnel allerlei notities. Teksten, lijstjes, recepten, knipsels en gedachten raak je nooit meer kwijt. Deze gids legt uit wat je met Evernote zoal kunt doen en of je Evernote Premium nodig hebt.

De nieuwe features voor Spaces komen later dit jaar beschikbaar. Gewone gebruikers gaan er op termijn ook van profiteren, want Evernote is van plan om deze functies op termijn ook beschikbaar te stellen voor persoonlijke accounts van Evernote.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.