Golden Master Candidate iOS 4 en iTunes 9.2 beta beschikbaar

Apple heeft een Golden Master Candidate van iOS 4 tezamen met een beta van iTunes 9.2 beschikbaar gesteld aan geregistreerde ontwikkelaars.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPhone OS 4 Software UpdateApple heeft afgelopen nacht de Golden Master Candidate van iOS 4 beschikbaar gesteld aan geregistreerde iPhone-ontwikkelaars. Dit wil zeggen dat de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem zo goed als af is. In tegenstelling tot alle voorgaande beta’s kan deze laatste versie ook geïnstalleerd worden wanneer het unieke identificatienummer (UDID) van het toestel niet geregistreerd staat als ontwikkelaarstoestel.

Daarnaast stelde Apple ook een beta van iTunes 9.2 aan ontwikkelaars beschikbaar. De nieuwe iTunes-versie voegt met name ondersteuning toe voor de nieuwe iPhone 4 en iOS 4, dat op 21 juni gratis te downloaden zal zijn voor bestaande iPhone 3G- en 3GS-gebruikers. Uit de release notes blijkt dat er ondersteuning is toegevoegd voor Folders en het synchroniseren van iBooks. Ook zou het backuppen vanaf iDevices die voorzien zijn van iOS 4 aanmerkelijk sneller zijn geworden en is de algemene performance van de software, met name bij het scrollen door grote lijsten, onder handen genomen.

Het nieuwe iOS 4 introduceert ruim 1.500 nieuwe API’s voor ontwikkelaars en meer dan 100 nieuwe functies voor eindgebruikers, waarvan Apple er bij de aankondiging in april zeven heeft uitgelicht:

  • Multitasking
  • Folders
  • Verbeterde Mail
  • iBooks
  • Enterprise-functies
  • Game Center
  • iAd
Beta-firmwares zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars. Vragen hoe je aan de firmware kunt komen zijn ongewenst, noch is het andersom toegestaan als developer om dat aan te bieden. Verdere discussie over de iOS 4.0 Golden Master Candidate-firmware is prima, maar om problemen met Apple te voorkomen zijn verder directe links naar deze firmwareversies niet toegestaan, zoals aangekondigd in dit forumtopic. Deze reacties zullen worden verwijderd, evenals al het andere wat off-topic is. Voor directe support kun je beter terecht op het forum in het daarvoor bestemde ervaringentopic.

Meer informatie: iOS 4

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2010, 15:31
Categorieën Apps, Diensten, iDevices, iOS, Mac & macOS
Onderwerpen golden master, ios 3, iPhone 4, ipod touch, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.