iPhone 3GS blijft beschikbaar als budgetmodel

Apple blijft de zwarte 8GB iPhone 3GS verkopen, naast de iPhone 4. De iPhone 3G is van de markt verdwenen.

iPhone 3GSNa de introductie van de iPhone 3GS bleef de optie bestaan om een iPhone 3G aan te schaffen voor een lage prijs, als een soort budgetoptie. Met de aankondiging van de iPhone 4 in het vooruitzicht verdween de 3G wereldwijd uit de winkel. De 3GS blijft echter na de introductie van de nieuwe Apple-telefoon op de markt.

Net als de 3G het afgelopen jaar, zal de iPhone 3GS voortaan als ‘budget-iPhone’ te koop zijn. De zwarte 8GB versie, voorzien van iOS 4.0, zal naast de witte en zwarte iPhone 4 (16GB en 32 GB) te verkrijgen zijn. In de VS gaat hij slechts $99 kosten, met abonnement, tegenover respectievelijk $199,- en $299,- voor de iPhone 4. De prijzen voor Nederland zijn nog niet bekend.

De iPhone 3GS zal de nieuwe functionaliteiten uit iOS 4.0 die twee maanden geleden werden aangekondigd ondersteunen, waaronder folders, multitasking en iBooks. Zaken die specifiek van toepassing zijn op de hardware van de nieuwste iPhone, zoals FaceTime, worden niet ondersteund. Apple heeft zelf een overzichtelijke vergelijking gemaakt van beide toestellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2010, 12:20
Categorie iDevices
Onderwerpen apps, iPhone 3G, iPhone 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.