gmail ipad

Gmail 4.0 voor iOS heeft meer acties voor Berichtencentrum

Gmail 4.0 voor iOS is verschenen, met meer acties voor het Berichtencentrum, meer opties om te delen en een viewer voor e-mailbijlagen.

gmail ipadGoogle heeft versie 4.0 van Gmail uitgebracht. De belangrijkste verbetering zijn de acties voor het Berichtencentrum en meer opties om te delen. Met de share sheet-functies kun je bestanden vanuit andere apps naar de Gmail-app doorsturen, om het vervolgens per mail te versturen. Hiermee bespaar je weer een paar extra stappen, waarbij je de Gmail-app moet openen om vervolgens een e-mail met bijlage aan te maken.

Je kunt bijvoorbeeld vanuit de Foto’s-app een plaatje rechtstreeks naar Gmail sturen en zit niet langer vast aan de standaard Mail-app. De nieuwe acties voor het Berichtencentrum kunnen ook erg handig zijn. Je kunt meteen e-mailberichten beantwoorden en archiveren, meteen vanaf je homescreen. Verder zit er in een app een nieuwe viewer voor e-mailbijlagen. Dit geeft je de mogelijkheid om bijlagen in andere apps te openen. Het kan bijvoorbeeld handig zijn als je een Word-document krijgt toegestuurd en deze in een andere Office-app wilt bekijken.

Google zorgt er regelmatig voor dat apps voor iOS bijgewerkt worden en heeft voor iOS-gebruikers zelfs twee handige e-mailapps. Wil je je e-mail graag als todolijst gebruiken, dan is Inbox voor Gmail een aanrader.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2015, 18:22
Categorie Apps
Onderwerpen gmail, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.