macbook_powerpoint_2016

Microsoft brengt publieke beta van Office 2016 voor Mac uit

Microsoft heeft een publieke beta van Office 2016 voor Mac uitgebracht, waarmee iedereen de nieuwe kantoorsoftware alvast kan proberen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Publieke beta’s zijn tegenwoordig helemaal in. Apple stelt beta’s van OS X beschikbaar om zoveel mensen te laten testen en dan kan Microsoft natuurlijk niet achterblijven. Ze hebben zojuist een publieke beta van Office 2016 voor Mac uitgebracht, met een nieuw uiterlijk en ondersteuning voor retinaschermen. De beta is gratis te downloaden. Het was hoog tijd voor een update, want de meest recente versie voor de Mac was Office 2011.

macbook_powerpoint_2016

Office 2016 voor Mac is een alternatief voor Apple’s iWork-software, die iedereen tegenwoordig gratis kan gebruiken via iCloud.com.

Office voor Mac 2016 wordt de eerste grote update sinds Office voor Mac 2011, dat eigenlijk al sinds oktober 2010 gebruikt wordt. Het uiterlijk van deze nieuwe Mac-versie lijkt meer op Office voor Windows, maar dat is niet noodzakelijk een stap terug. De Windows-versie van Office is overzichtelijk en ziet er modern uit. Outlook voor Mac kreeg afgelopen oktober al een nieuw uiterlijk.

office-2016-for-mac-preview

Wil je het zelf proberen, maak dan alvast wat ruimte vrij op je harde schijf. Je hebt bijna 6 GB installatieruimte nodig voor de software, die bij het downloaden 2,5 GB groot is. Een snelle internetverbinding is dus ook wel aan te raden. Als in de tweede helft van 2015 de definitieve versie van Office 2016 beschikbaar komt, zul je moeten betalen. Een abonnement van rond de 100 euro per jaar geeft je het recht om Office op vijf computers te installeren. Maar voor de betaversie heb je nog geen abonnement nodig.

Je kunt de beta downloaden van de Microsoft-website, op voorwaarde dat je Mac OS X 10.10 Yosemite hebt draaien.

office-for-mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2015, 9:18
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen microsoft, office

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.