Getweakte iOS 5.0.1 maakt Siri-jailbreak makkelijker (jailbreak)

Jailbreaker MuscleNerd laat via Twitter weten dat het bestandssysteem van de iPhone 4S vrij toegankelijk is in de nieuwe, getweakte versie van de firmware. Hierdoor zou het makkelijker zijn de bestanden van Siri van de iPhone te halen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iphone 4s siriGisteravond bracht Apple een speciale versie van iOS 5.0.1 voor de iPhone 4S uit. Jailbreaker @MuscleNerd ontdekte iets opmerkelijks in deze update: een niet beveiligde ramdisk, met daarin een sleutel die het mogelijk maakt om het bestandssysteem van de iPhone 4S te decrypten. Hierdoor zou het voor jailbreakers makkelijker worden om Siri om te zetten naar oudere iPhone-modellen.

Musclenerd iPhone 4S

De bestanden die Siri gebruikt waren tot vandaag beveiligd, waardoor niet iedereen ze zomaar van de iPhone kon halen. Dit was alleen mogelijk aan de hand van piracy. Hierdoor worstelden jailbreak-ontwikkelaars met het overzetten van de virtuele assistent naar oudere iPhone-modellen.

Volgens MuscleNerd zal het ontsleutelde bestandssysteem van de iPhone 4S er niet voor zorgen dat er een methode is gevonden om de iPhone 4S te jailbreaken. Daarvoor is er bijvoorbeeld een iBoot- of bootrom-level exploit vereist. @pod2g heeft inmiddels wel een iPhone 4S in handen en schrijft op zoek te zijn naar een jailbreakmethode. Eerder slaagde hij er in oudere iPhone-modellen te jailbreaken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 15:09
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 5, iPhone 4s, jailbreak, musclenerd, pod2g, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.