Apple brengt getweakte iOS 5.0.1 voor iPhone 4S uit, Apple TV naar versie 4.4.4

Apple heeft een getweakte versie van iOS 5.0.1 voor de iPhone 4S uitgebracht. De update bevat kleine wijzigingen.

ios_5_0_1Apple heeft vandaag een getweakte versie van iOS 5.0.1 uitgebracht, speciaal voor gebruikers van een iPhone 4S die nog niet de sprong naar iOS 5.0.1 hebben gemaakt. De update verschijnt als 44,6 MB grote over-the-air update op de iPhones. Je kunt de update ook handmatig op de desktop downloaden via een ipsw-bestand.

Let op: het kan zijn dat jij de update nog niet over-the-air binnenkrijgt. Lees dan even het hele artikel voordat je reageert, omdat de update maar voor een beperkt aantal toestellen is bedoeld.


De nieuwe versie heeft buildnummer 9A406 gekregen, terwijl vorige maand nog buildnummer 9A405 uitkwam. Blijkbaar zijn de veranderingen zo minimaal, dat Apple het niet nodig vond een nieuw versienummer eraan toe te wijzen. Hoewel we nog geen bevestiging hebben, zou de update te maken kunnen hebben met de lancering van de iPhone 4S in Rusland en Brazilië. De iPhones die daar op de markt komen draaien nog op iOS 5.0 en moeten meteen updaten. De iPhone 4S zal vanaf 16 december (vrijdag dus) op de markt komen.

Heb je handmatig het hierboven genoemde ipsw-bestand gedownload, dan kies je in iTunes voor het herstellen van je toestel en blader je naar het aangegeven ipsw-bestand. Voor de meeste gebruikers zal deze procedure niet nodig zijn.

Je hoeft alleen te installeren als je een iPhone 4S hebt én nog op iOS 5.0 zit. In alle andere gevallen kun je de update overslaan. Ook als je wilt jailbreaken kun je beter even goed nadenken, voordat je de update installeert.

Momenteel is iOS 5.0.1 de meest recente versie van de iPhone-systeemsoftware. Ontwikkelaars kunnen al een paar weken betaversies van iOS 5.1 testen, maar die is nog niet beschikbaar gesteld aan het algemene publiek.

Apple TV krijgt update naar 4.4.4

apple_tv_2010Apple bracht vandaag ook een software-update uit voor de tweede generatie Apple TV. Versie 4.4.4 heeft buildnummer 9A406a, maar er is niet aangegeven wat er veranderd is. De directe download is 378 MB groot. Vorige maand kwam nog versie 4.4.3 van de Apple TV-software uit. Daarin waren ondersteuning voor Netflix in Mexico en een probleem met audio-output opgelost. Dit laatstgenoemde probleem deed zich voor als de aangesloten televisie was uitgeschakeld.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.